Μαχητικά αεροσκάφη «έσκιζαν» τους αιθέρες το μεσημέρι της Κυριακής, καθώς πραγματοποιήθηκε αεροπορική επίδειξη στον Φλοίσβο, με τη συμμετοχή όλων των τύπων των αεροσκαφών της, των ομάδων αεροπορικών επιδείξεων μεμονωμένου αεροσκάφους F-16 «Ζευς», T-6A «Δαίδαλος» και του επετειακού αεροσκάφους Spitfire καθώς και πολιτικών αεροσκαφών των εταιριών «Sky Express» και «Aegean Airlines».

Η αεροπορική επίδειξη πραγματοποιήθηκε για την γιορτή του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας. Είχε αρχικά προγραμματιστεί για χθες, Σάββατο, αλλά λόγω καιρικών συνθηκών μεταφέρθηκε για σήμερα, Κυριακή.

Επιπλέον σήμερα πραγματοποιήθηκαν οι πτήσεις αποστράτων, διαπιστευμένων δημοσιογράφων καθώς των μαθητών Β’ τάξης Λυκείου.

Επιπρόσθετα, η μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας θα πραγματοποιήσει συναυλίες στις 17:30 μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Δείτε εντυπωσιακά πλάνα από τις πτήσεις:

Πλήθος κόσμου είχε συρρεύσει στο παραλιακό μέτωπο για να παρακολουθήσει από κοντά τους άψογους σχηματισμούς των αεροσκαφών στον ουρανό, ενώ πολλοί που δεν γνώριζαν για την επίδειξη που θα πραγματοποιούνταν στο πλαίσιο του εορτασμού του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλλου Μιχαήλ, ενθουσιασμένοι ξεκίνησαν να τραβούν βίντεο και φωτογραφίες με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Όπως φαίνεται μάλιστα και στις εικόνες, τα πολεμικά ελικόπτερα κατεβαίνουν αρκετά χαμηλά, σε σημείο που πετούν λίγο πιο ψηλά από τα κεφάλια των πολιτών, σηκώνοντας κύμα και προσφέροντας φαντασμαγορικό θέαμα στο κοινό.