Το τελευταίο «αντίο» είπαν στον Μάθιου Πέρι συγγενείς και αγαπημένοι φίλοι το απόγευμα της Παρασκευής στο Λος Άντζελες.

Οι συμπρωταγωνιστές του στα «Φιλαράκια» (Friends), Τζένιφερ Άνιστον, Κόρτνεϊ Κοξ, Λίζα Κούντροου, Ματ ΛεΜπλανκ και Ντέιβιντ Σουίμερ, ήταν όλοι εκεί για να αποχαιρετήσουν τον αγαπημένο τους «Τσάντλερ», που έφυγε από τη ζωή το περασμένο Σάββατο σε ηλικία 54 ετών.

Η 84χρονη μητέρα του Suzanne Morrison και ο πατριός του, Keith, ήταν στην ιδιωτική εκδήλωση, όπως και ο πατέρας του John Perry, 82 ετών. Ο Keith Morrison ήταν ένας από αυτούς που σήκωσαν το φέρετρο.

«Λύγισαν» όλοι με το «Don’t Give Up»

Η κηδεία ολοκληρώθηκε με μια διασκευή του τραγουδιού του Peter Gabriel «Don’t Give Up» και όλοι ξέσπασαν σε κλάματα. Πρόκειται για ένα τραγούδι που εμπνέει εδώ και καιρό ανθρώπους που παλεύουν με τον εθισμό. «Δεν έχει μείνει καμία μάχη ή έτσι φαίνεται, Είμαι ένας άνθρωπος που τα όνειρά του έχουν όλα εγκαταλειφθεί, Έχω αλλάξει το πρόσωπό μου, έχω αλλάξει το όνομά μου, Αλλά κανείς δεν σε θέλει όταν χάνεις» λένε -μεταξύ άλλων- οι στίχοι του τραγουδιού.

«Μην το βάζεις κάτω, γιατί έχεις φίλους, Μην το βάζεις κάτω, δεν είσαι ο μόνος, Μην το βάζεις κάτω, δεν υπάρχει λόγος να ντρέπεσαι, Μην το βάζεις κάτω, έχεις ακόμα εμάς» λέει σε άλλο σημείο το τραγούδι και σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, δεν άφησε κανέναν από τους παρευρισκόμενους ασυγκίνητο.

Στο τραγούδι, που γράφτηκε από τον πρώην τραγουδιστή των Genesis, Gabriel, συμμετέχει επίσης η Βρετανίδα τραγουδίστρια Kate Bush. Γράφτηκε κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980 υπό την πρωθυπουργία της Μάργκαρετ Θάτσερ και κυκλοφόρησε ως single το 1986, αμέσως μετά την απεργία των ανθρακωρύχων του 1984-5.

Ο Gabriel προσέγγισε αρχικά την Αμερικανίδα τραγουδίστρια Dolly Parton, αλλά δήλωσε ότι απέρριψε την πρόταση. Το 2014, ο Sir Elton John αποκάλυψε ότι το τραγούδι «έσωσε τη ζωή μου» και τον βοήθησε στο ταξίδι προς τη νηφαλιότητα. Το τραγούδι έφτασε στο νούμερο εννέα των βρετανικών charts το 1986, αλλά έφτασε στο νούμερο τέσσερα στην Ιρλανδία και την Ολλανδία.

Μετά τη λειτουργία, ο Μάθιου Πέρι θάφτηκε σε ένα σκούρο ξύλινο φέρετρο σε μια οικογενειακή τελετή.