Το «ύστατο χαίρε» θα πουν σήμερα στον εφοπλιστή Ιμάντ Ζέιν τα αγαπημένα του πρόσωπα.

Η κηδεία του 63χρονου, που έδωσε τέλος στη ζωή του την Πέμπτη (2/11) μέσα στο σπίτι του στη Βούλα, θα τελεστεί στο Al Salam Mosque, στον Νέο Κόσμο, στις 12:00. Δύο ώρες αργότερα, στις 14:00 θα ακολουθήσει η τελετή ταφής, στο Δημοτικό Κοιμητήριο Αγίου Γεωργίου – Βούλας.

«Με μεγάλη θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο του Ιμάντ Ζέιν στις 2 Νοεμβρίου 2023. Προσευχόμαστε ο Αλλάχ να χαρίσει στην ψυχή του αιώνια ειρήνη και παρηγοριά στη μετά θάνατον ζωή. Η τελετή, σύμφωνα με τις ισλαμικές παραδόσεις, θα πραγματοποιηθεί στις 4 Νοεμβρίου 2023 στο Al Salam Mosque στο Νέο Κόσμο στις 12:00. Θα ακολουθήσει η τελετή ταφής, στο Δημοτικό Κοιμητήριο Αγίου Γεωργίου – Βούλας στις στις 14:00. Μετά το πέρας της τελετής θα παρατεθεί γεύμα στη μνήμη του», είναι το μήνυμα της οικογένειάς του, που είναι συγκλονισμένη, αφού δεν είχε αντιληφθεί κάτι που να προμηνύει τις προθέσεις του.

Ποιος ήταν ο Ιμάντ Ζέιν

Η οικογένεια Ζέιν ίδρυσε στη Βηρυτό τη ναυτιλιακή εταιρεία «Νaftomar Shipping and Τrading Co», που επικεντρώνεται στην μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) κατέχοντας συνολικά 21 πλοία, το 1972 στο Λίβανο και το 1991 τη μετέφερε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Βούλα.

Μαζί με τη Naftomar, έρχεται στη χώρα μας, σε ηλικία 31 ετών, και ο Ιμάντ. Ο πατέρας του και ο θείος του, έχοντας στο πλευρό τα παιδιά τους, συνεχίζουν να αναπτύσσουν τον στόλο και τις δραστηριότητές τους και η εταιρεία γιγαντώνεται.

Όπως αναφέρεται και στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας, η Naftomar πραγματοποίησε την πρώτη της συναλλαγή το 1976 και σύντομα εκμεταλλεύτηκε τις τεράστιες δυνατότητες της αγοράς υγραερίου, γεγονός που οδήγησε εν ευθέτω χρόνω στο άνοιγμα ενός γραφείου ναύλωσης και διαχείρισης πλοίων στον Πειραιά. Σχεδόν ταυτόχρονα, άνοιξε επίσης ένα γραφείο αντιπροσωπείας στο Παρίσι με την επωνυμία Chemigaz S.A.R.L. Προσέλαβε εξειδικευμένο προσωπικό και αύξησε σταδιακά τη χωρητικότητα του στόλου.

Από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, η Naftomar έκανε περισσότερες από 4.000 συναλλαγές, μεταφέροντας πάνω από 10 εκατομμύρια τόνους αερίου, ενώ πρωτοστάτησε στη μεταφορά αερίου (VLGC) στην Άπω Ανατολή, πετυχαίνοντας να αναγνωριστεί ως ένας από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους φορείς εκμετάλλευσης πλοίων στην περιοχή. Δραστηριοποιήθηκε επίσης στην εμπορία πετροχημικών αερίων συμπεριλαμβανομένου του αιθυλενίου, του προπυλενίου και του αργού C4.

Όσοι γνώριζαν τον Ιμάντ μιλούν για έναν αγαπητό και χαρισματικό άνθρωπο, με μόρφωση και παιδεία.

Λάτρευε το τένις και κάποια στιγμή γνώρισε την κόρη του προπονητή του και την ερωτεύτηκε. Τότε χώρισε από τη γυναίκα του, τη Λούλου, και δημιούργησε νέα οικογένεια. Με τη δεύτερη σύζυγό του απέκτησε δύο παιδιά.

Οι γάμοι χλιδής της οικογένειας

Η οικογένεια Ζέιν είναι γνωστή στους κοσμικούς κύκλους. Πριν από δύο χρόνια μέλος της, ο ανιψιός του 63χρονου, είχε παντρευτεί στο Μονακό, κάνοντας έναν από τους γάμους της χρονιάς, στον οποίο μάλιστα τραγούδησε και η Ρίτα Όρα.

Ο Σάμι Ζέιν παντρεύτηκε τη Λόρεν Φαν Μπέρκελ τον Οκτώβριο του 2021, με περισσότερους από 700 καλεσμένους, φίλους, συγγενείς, και συνεργάτες να δίνουν το «παρών» στο πριγκιπάτο, καταλύοντας σε υπερπολυτελή ξενοδοχεία, όπως το Hermitage, το Hotel de Paris, το Monte Carlo Bay και άλλα.

Μάλιστα, η οικογένεια Ζέιν ναύλωσε αεροσκάφη για την πτήση Αθήνα-Νίκαια και πολυτελή αυτοκίνητα για τη μετάβαση μετά στο Μονακό.

Μυστήριο με την αυτοκτονία του

Τα αίτια της αυτοκτονίας του Ιμάντ Ζέιν καλύπτει ένα πέπλο μυστηρίου. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία ο 63χρονος δεν φαίνεται να αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας. Επίσης επιχειρηματικά δεν φαίνεται να είχε δυσκολίες ενώ όπως προέκυψε δεν υπήρχε κάποιος έλεγχος από οποιαδήποτε υπηρεσία στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό που θα μπορούσε να του προκαλέσει κάποιο στρες.

Η αστυνομία που έρευνα διακριτικά την υπόθεση αφού πρόκειται για αυτοχειρία και όχι για κάποια εγκληματική ενέργεια, εστιάζει στις τελευταίες συνομιλίες και επαφές που πιθανότατα να είχε πριν το απονενοημένο διάβημα ο 63χρονος που ίσως να ρίξουν φως στην υπόθεση.

Επίσης οι Αρχές εστιάζουν και στις επιχειρηματικές δραστηριότητες στη Μέση Ανατολή, καθώς η Naftomar καθ’ όλη την δύσκολη περίοδο της εμφύλιας σύρραξης στην Συρία τροφοδοτούσε με LPG, υγραέριο, άλλα καύσιμα και πετρελαιοειδή τη χώρα.

Δεν υπάρχει εγκληματική ενέργεια

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου στο MEGA η Αστυνομία έχει καταλήξει ότι ο θάνατος του 63χρονου είναι αυτοκτονία αποκλείοντας το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Ο 63χρονος εφοπλιστής εντοπίστηκε πεσμένος σε ύπτια θέση, τραυματισμένος στον θώρακα από το φυσίγγιο του κυνηγετικού όπλου και δίπλα του το κινητό τηλέφωνο, από το οποίο είχε φύγει το μήνυμα προς τη σύζυγο του από την οποία ζήταγε συγγνώμη.

Η αυτοχειρία αποδεικνύεται πέρα από το σημείωμα που άφησε και από τις κάμερες ασφαλείας καθώς δεν έχουν καταγράψει επιπλέον, άτομα στον χώρο.

Όλα έγιναν μέσα σε ένα λεπτό. Λίγο μετά τις 15.30 το μεσημέρι ο 63χρονος εφοπλιστής κατεβαίνει στο υπόγειο γυμναστήριο της τριώροφης κατοικίας του.

Έχει πάρει τη μοιραία απόφαση να βάλει τέλος στη ζωή του. Πριν το απονενοημένο διάβημα, στέλνει μήνυμα στις 15.34 στη σύντροφο του η οποία εκείνη την ώρα βρίσκεται στον 1ο όροφο.

«Με εσένα που έχω αποκτήσει τα δύο μου παιδιά, θέλω να με συγχωρέσεις και να ξεχάσεις αυτό που θα κάνω. Θα είναι καλύτερα χωρίς εμένα. Δεν έχω τίποτα να προσφέρω σε σένα και τα παιδιά μας».

Σε κατάσταση σοκ, η 33χρονη διαβάζει το μήνυμα και πριν φτάσει στο υπόγειο ακούει τον πυροβολισμό στις 15.35.

Κατεβαίνοντας στο υπόγειο μαζί με τον σωματοφύλακα του εφοπλιστή θα αντικρύσουν νεκρό τον 63χρονο.