Δορυφορικές φωτογραφίες που δημοσίευσαν οι New York Times δείχνουν ισραηλινά τανκς να έχουν φτάσει στη λεωφόρο Al-Bahr στη Γάζα, έναν μεγάλο δρόμο που διασχίζει τη Λωρίδα από την παραλία προς την Τζαμπάλια.

Η σημαντική διασταύρωση των οδών Bahr και Rashid δεν παραβλέπεται από τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF), σύμφωνα με τις φωτογραφίες. Η Rashid είναι ένας μεγάλος δρόμος που εκτείνεται από βορρά προς νότο. Ξεκινά περίπου ένα χιλιόμετρο νότια των συνόρων και εκτείνεται σε όλη τη διαδρομή νότια, περνώντας από τον καταυλισμό Shati και το λιμάνι της Γάζας πριν κατευθυνθεί προς τη νότια περιοχή της Λωρίδας της Γάζας.

Καθώς ο δρόμος φτάνει στη διασταύρωση με το Bahr και κατευθύνεται νότια, υπάρχουν πολλά μικρά ξενοδοχεία και σαλέ που φιλοξενούνται στην παραλία.

Πηγή: The New York Times

Οι φωτογραφίες πέραν της έκτασης της ισραηλινής εισβολής αποτυπώνουν τα αποτελέσματα των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών. Χθες ένα ρεπορτάζ στο Al-Ain ανέφερε επίσης ότι φωτογραφίες και βίντεο από τη Γάζα έδειξαν ότι οι ισραηλινές δυνάμεις είχαν φτάσει στην οδό Salah al-Din, μια άλλη σημαντική οδική αρτηρία από τον βορρά προς τον νότο. Αυτό τοποθετεί τις ισραηλινές δυνάμεις νότια της πόλης της Γάζας και πλέον και βορειοδυτικά της, στην παραλία.

Πηγή: The New York Times

Εντείνονται οι βομβαρδισμοί

Σύμφωνα με το Al Jazeera, τις τελευταίες ώρες το Ισραήλ έχει εντείνει τους βομβαρδισμούς του στην ανατολική πλευρά της πόλης της Γάζας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του αραβικού Μέσου, ο ισραηλινός στρατός στοχεύει να περάσει με τανκς από την ανατολική πλευρά στη δυτική έτσι ώστε να αποκτήσει τον έλεγχο της παράκτιας γραμμής.

Με βάση την ίδια πηγή, η προέλαση των IDF είναι αργή, καθώς συναντούν αντίσταση από Παλαιστίνιους μαχητές.

Σύμφωνα με τη Χαμάς, οι μαχητές της έχουν καταστρέψει τανκς.

Για τους αμάχους, δεν υπάρχει ασφαλής τρόπος να φύγουν από την πόλη της Γάζας. Όσοι επιχείρησαν να εγκαταλείψουν την πόλη και να κατευθυνθούν νότια έχουν γίνει στόχος των ισραηλινών δυνάμεων, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ.

Πηγή: The New York Times

Πάνω από 300 στόχοι χτυπήθηκαν

Σύμφωνα με τις IDF, την τελευταία ημέρα χτυπήθηκαν πάνω από 300 στόχοι, ανάμεσά τους και τούνελ που χρησιμοποιούνται από τη Χαμάς.

Κατά τη διάρκεια των χερσαίων επιχειρήσεων, δόθηκαν σκληρές μάχες με τους μαχητές της Χαμάς, οι οποίοι χρησιμοποίησαν αντιαρματικούς πυραύλους και άνοιξαν πυρ προς τις IDF.

Επιπλέον ανακοίνωσαν ότι τουλάχιστον 800.000 κάτοικοι της βόρειας Γάζας έχουν απομακρυνθεί από την περιοχή μετά από τις 7 Οκτωβρίου.