Όλο και πιο συχνά γίνονται τα περιστατικά που έφηβοι και παιδιά σκέφτονται ή ακόμα και επιχειρούν να βάλουν «τέλος» στη ζωή τους, για λόγους που συνδέονται συνήθως είτε με εκφοβισμό είτε με προβλήματα που προέρχονται από τις οικογένειές του.

Άλλο ένα τέτοιο περιστατικό καταγράφηκε στην Λάρισα, όπου ένας 16χρονος αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει την ώρα που πήγαινε στο σχολείο του καταναλώνοντας ένα κουτί παυσίπονα.

Όλα έγιναν το πρωί της Δευτέρας (30/10), όταν ο μαθητής της Α’ Λυκείου πριν φτάσει στο σχολείο του κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα χαπιών και συγκεκριμένα ένα κουτί παυσίπονα Depon, αλλά ευτυχώς δεν ήταν τόσο ισχυρά χάπια ώστε να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη βλάβη στον οργανισμό του.

Εκμυστηρεύθηκε την πράξη σε δύο συμμαθήτριές του

Αφότου χτύπησε το κουδούνι για το πρώτο διάλειμμα ο μαθητής ομολόγησε την πράξη του σε δύο συμμαθήτριές του, οι οποίες με άμεσα αντανακλαστικά ενημέρωσαν τη διεύθυνση του σχολείου.

Το σχολείο ειδοποίησε το ΕΚΑΒ

Άμεσα κλήθηκε να παρέμβει το ΕΚΑΒ όπου με ασθενοφόρο μετέφερε τον μαθητή στο εφημερεύον Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Πλέον ο 16χρονος είναι καλά στην υγεία του, ωστόσο οι λόγοι για τους οποίους προχώρησε σε αυτή την πράξη δεν έχουν διευκρινιστεί.

Είναι εύλογο πάντως πως πιθανότατα ευθύνεται η κακή ψυχολογία και η πρόκληση αρνητικών συναισθημάτων στον ανήλικο, λόγω εξωτερικών παραγόντων.