Θερμοβαρικά όπλα αλλά και ψεκασμοί με το αναισθητικό αέριο fentanyl ενδεχομένως να μπουν στο τραπέζι της μάχης μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Όπως τόνισε ο καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής Θεόδωρος Λιόλιος στο «Mega», «το fentanyl δεν είναι άγνωστο στα πεδία των μαχών αλλά έχει χρησιμοποιηθεί και από Ρώσους, οι Ισραηλινοί μπορούν να το χρησιμοποιήσουν».

Το αέριο είναι ένα πραγματικό όπλο και σαν τέτοιο είναι πάντα πιθανό κάτι να πάει πολύ στραβά, όπως συνέβη με τους Ρώσους όταν το χρησιμοποίησαν.

Σύμφωνα με το CNN το αέριο «τέσσερις ημέρες αφότου οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν αναισθητικό αέριο για να τερματίσουν μια ομηρεία από τους Τσετσένους αντάρτες, ο ανώτατος αξιωματούχος υγείας της Ρωσίας αποκάλυψε το κύριο συστατικό του αερίου που ευθύνεται για τους θανάτους 117 ομήρων. Το αέριο βασίστηκε σε παράγωγα της φαιντανύλης».

Δείτε βίντεο:

Πώς το fentanyl μπορεί να γονατίσει τη Χαμάς

Αν οι Ισραηλινοί αποφασίσουν να ανοίξουν δρόμο με το fentanyl θα πρέπει να βρουν έναν τρόπο να το ψεκάσουν στα δαιδαλώδη τούνελ της Χαμάς, και, αυτό, μπορεί αν γίνει από κομάντο του ισραηλινού στρατού αλλά ακόμα και από drone.

«Όταν χρησιμοποιείς έναν παράγοντα όπως οι Ρώσοι στο θέατρο ξέρεις περίπου πόσο χρειάζεται για να πέσει κάποιος αναίσθητος αλλά προσπαθείς να αποφύγεις την υπερδοσολογία που θα τους σκοτώσει», υπογράμμισε ο Θεόδωρος Λιόλίος.