Κανέναν περιορισμό στο πώς θα χρησιμοποιήσουν τα όπλα που στέλνουν οι ΗΠΑ δεν έχουν οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ στον πόλεμο που διεξάγουν ενάντια στη Χαμάς, σύμφωνα με το Πεντάγωνο.

Όπως δήλωσε η αναπληρώτρια γραμματέας Τύπου του Πενταγώνου, Σαμπρίνα Σινγκ ανέφερε ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να στέλνουν όπλα στο Ισραήλ σχεδόν σε καθημερινή βάση.

«Δεν βάζουμε κανέναν περιορισμό στο πώς το Ισραήλ χρησιμοποιεί όπλα», είπε η Σινγκ, σημειώνοντας πως «εξαρτάται από τις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις στο πώς θα τα χρησιμοποιήσουν και πώς θα διεξάγουν τις επιχειρήσεις τους», είπε χαρακτηριστικά.

«Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι οι ανθρωπιστικοί νόμοι, το δίκαιο των ένοπλων συγκρούσεων, πρέπει να τηρούνται πάντα»

Η Σινγκ δεν απάντησε σε ερώτηση σχετικά με το εάν υπήρχαν ανησυχίες στο Πεντάγωνο για τον τρόπο χρήσης των όπλων, αλλά είπε ότι ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Λόιντ Όστιν έχει τακτικά τονίσει την ανάγκη να ακολουθεί το Ισραήλ τους νόμους της ένοπλης σύγκρουσης και να αποφεύγει τις απώλειες αμάχων.

«Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι οι ανθρωπιστικοί νόμοι, το δίκαιο των ένοπλων συγκρούσεων, πρέπει να τηρούνται πάντα», είπε ακόμα η Σινγκ και συμπλήρωσε πως «θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τις Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) και με τους Ισραηλινούς για τις επιχειρήσεις τους για να διασφαλίζουμε ότι, στη σκέψη τους, δίνουν προτεραιότητα στη ζωή των αμάχων».