Δεν έχουν τέλος οι απώλειες αμάχων από τους ανελέητους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας στην επιχείρηση εξάλειψης της Χαμάς ως απάντηση στην αιφνιδιαστική επίθεση της παλαιστινιακής οργάνωσης στις 7 Οκτωβρίου, η οποία σκότωσε περίπου 1.400 Ισραηλινούς. Μάλιστα ανάμεσα στα θύματα είναι και ένα ανερχόμενο αστέρι του ποδοσφαίρου στον αυτόνομο παλαιστινιακό θύλακα.

Ο Ναζίρ αλ-Νασνάς, σκοτώθηκε μαζί με τον πατέρα και τον θείο του όταν ένας ισραηλινός πύραυλος έπληξε το σπίτι τους το Σαββατοκύριακο. Η οικογένεια αλ-Νασνάς είχε εγκαταλείψει το σπίτι της στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπάλια στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας μετά την έναρξη της ανελέητης εκστρατείας βομβαρδισμών από το Ισραήλ. Ωστόσο, το Σάββατο, ο 20χρονος Ναζίρ, ο πατέρας του Άτα, 43 ετών, και ο θείος του Ναέλ είχαν επιστρέψει στο εξαώροφο κτίριο τους στον καταυλισμό για να πάρουν κάποια πράγματα και είδη πρώτης ανάγκης, δήλωσε στο Middle East Eye ο Εμάντ αλ-Νασάς, συγγενής της οικογένειας.

«Κατά την είσοδό τους, ένα ισραηλινό αεροσκάφος στόχευσε το σπίτι με έναν πρώτο πύραυλο και στη συνέχεια με έναν άλλο. Αποτέλεσμα ήταν η πλήρης καταστροφή του σπιτιού και η τραγική απώλεια της ζωής τους», δήλωσε ο Εμάντ, ο οποίος εργάζεται ως ανώτερος παρουσιαστής στον Ραδιοφωνικό και Τηλεοπτικό Οργανισμό της Ιορδανίας.

Ο Ναζίρ και ο πατέρας του Άτα (Πηγή: social media)

Ο Χαμάντ αλ-Νασνάς ένας ξάδελφος της οικογένειας που ζει στην Ιορδανία, επιβεβαίωσε ότι και άλλα μέλη της οικογένειας τραυματίστηκαν ενώ βρίσκονταν έξω από το κτίριο.

«Αγαπούσε τη ζωή και να παίζει ποδόσφαιρο»

«Ο Ναζίρ ήταν ένας νέος άνθρωπος όπως κάθε νέος, φιλόδοξος και αισιόδοξος για το μέλλον», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χαμάντ για τον Ναζίρ, ο οποίος εκτός από την αγάπη του για το ποδόσφαιρο ήταν και φοιτητής. «Αγαπούσε τη ζωή και να παίζει ποδόσφαιρο».

Από την αεροπορική επιδρομή τραυματίστηκαν ακόμα η μητέρα και οι δύο αδελφές του Ναζίρ, οι οποίες παράλληλα θρηνούν την απώλεια των αγαπημένων τους. «Βρίσκονται σε πολύ άσχημη κατάσταση», δήλωσε ο Εμάντ για τους επιζώντες της οικογένειας.

Η αδελφή του Ναζίρ, η 18χρονη Γιουσρά, έγραψε συγκινητικά αφιερώματα για τον αδελφό, τον πατέρα και τον θείο της στη σελίδα του Άτα στο Facebook, στην οποία είχαν πρόσβαση μετά τον θάνατό του.

Περιγράφοντας τον αδελφό της ως «κομμάτι της καρδιάς της», έγραψε: «Με έγραψες στο πανεπιστήμιο μαζί σου μόνο και μόνο για να μπορούμε να είμαστε μαζί, για να μην χωρίσουμε ποτέ, να πηγαίνουμε μαζί και να κάνουμε τα πάντα μαζί για να γίνουμε μηχανικοί».

«Το αστέρι του ποδοσφαίρου της Khadamat al-Bureij, Ναζίρ αλ-Νασνάς, έπεσε μάρτυρας στη συνεχιζόμενη βάναυση ισραηλινή επίθεση στη Γάζα», ανέφερε η Παλαιστινιακή Ολυμπιακή Επιτροπή σε ανάρτησή της στο Facebook την Κυριακή.

Οι αθλητές που έχουν χάσει τη ζωή τους

Τουλάχιστον 6.546 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων 2.360 παιδιά και 1.292 γυναίκες, έχουν σκοτωθεί από την έναρξη του πολέμου εξαιτίας ισραηλινών πληγμάτων.

Αρκετές εξέχουσες προσωπικότητες του αθλητισμού στη Λωρίδα της Γάζας ήταν μεταξύ των θυμάτων. Σχεδόν μια εβδομάδα μετά τον βομβαρδισμό της Γάζας από το Ισραήλ, ο Μπασέμ αλ-αμπαχίν, παίκτης του Bureij Services Basketball Club, σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή.

Ο Ναμπαχίν άρχισε να παίζει μπάσκετ στην ομάδα νέων του συλλόγου και στη συνέχεια γνώρισε την επιτυχία με την πρώτη ομάδα, κατακτώντας τελικά ένα πρωτάθλημα μπάσκετ, ανέφερε η Επιτροπή σε ανακοίνωσή της στις 13 Οκτωβρίου.

Ο Μοχάμεντ Ματάρ, ο οποίος εργαζόταν για την επιτροπή μέσων ενημέρωσης της Ομοσπονδίας Ζίου Ζίτσου, ο Αμπντούλ Χαφέζ αλ-Μαμπχούχ, μέλος της παλαιστινιακής εθνικής ομάδας τζούντο, ο Ομάρ Αμπού Σαουίς, μέλος του εκτελεστικού γραφείου της Παλαιστινιακής Ένωσης Αθλητικού Πολιτισμού, και ο Αρίφ αλ-Ναμπαχίν, ο οποίος περιγράφεται από την επιτροπή ως «πυλώνας» του συλλόγου μπάσκετ Bureij Services, σκοτώθηκαν επίσης σε ισραηλινό βομβαρδισμό σύμφωνα με την Παλαιστινιακή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Ο Ρασίντ Νταμπούρ, ποδοσφαιριστής του al-Ahly Beit Hanoun Club και της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Παλαιστίνης, σκοτώθηκε επίσης λίγες ημέρες μετά την έναρξη των ισραηλινών βομβαρδισμών στη Γάζα.