«ΜΙΛΓΟΥΟΚΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!! Πάμε να το πάρουμε!!!! #BucksInSix #Extended», έγραψε στους λογαριασμούς του στα social media ο Γιάννης Αντεντοκούμπο σε post συνοδευόμενο από μία φωτογραφία του από το 2021 με το τρόπαιο του πρωταθλητή ΝΒΑ και του «MVP των τελικών».

Με αυτό τον τρόπο ο Greek Freak υποδέχτηκε την πρόωρη ανανέωση επέκτασης της συμφωνίας του με τους Μπακς μέχρι και το 2028!

Μια… ζωή στα Ελάφια είναι έτοιμος να συμπληρώσει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο που έχει κλείσει ήδη μια δεκαετία στο Μιλγουόκι και πάει για μια ακόμα πενταετία.

Είναι πλέον πολύ πιθανό να ακολουθήσει την πορεία δύο τεράστιων παικτών, του αείμνηστου Κόμπι Μπράιαντ (Λος Αντζελες Λέικερς 1996-2016) και του Γερμανού Ντιρκ Νοβίτσκι (Ντάλας Μάβερκις 1998-2019) που έμειναν μια ολόκληρη αγωνιστική ζωή στην ομάδα της καρδιάς τους στο ΝΒΑ και από αυτή που ξεκίνησαν την πορεία τους. Μια 20ετία ο Κόμπι στο Λος Αντζελες και 21 χρόνια ο Νοβίτσκι στο Ντάλας.

Και κάτι που ενδέχεται να κάνει και ο 35χρονος πλέον Στέφ Κάρι που έχει συμπληρώσει ήδη 14 χρόνια στους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς (από τους οποίους ξεκίνησε την καριέρα του στο ΝΒΑ το 2009).

«Δεν έχω πρόβλημα και να κλείσω την καριέρα μου στους Μπακς, αρκεί η ομάδα να έχει πάντα υψηλούς στόχους. Για μένα δεν είναι το παν τα χρήματα, αλλά θέλω τίτλους, θέλω και άλλα πρωταθλήματα και αν η ομάδα είναι ανταγωνιστική δεν βλέπω τον λόγο γιατί να μη συνεχίζω εδώ» είχε πει πριν από λίγο καιρό ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τη στιγμή που στο ΝΒΑ είχε ξεκινήσει ένα γαϊτανάκι φημών για το ποια θα είναι η επόμενη ομάδα του και πως οι μισές τουλάχιστον θα τον διεκδικήσουν.

Ο ίδιος μάλιστα είχε εξηγήσει τότε πως δεν υπάρχει λόγος να υπογράψει πρόωρη ανανέωση σε ένα συμβόλαιο που ολοκληρώνεται το 2025 έστω και αν του χρόνου το καλοκαίρι θα ήταν ελεύθερος να διαπραγματευτεί τη μεταγραφή του.

Χρυσό συμβόλαιο

Τα αντανακλαστικά της ομάδας του ήταν άμεσα φέρνοντας στο Μιλγουόκι τον Ντέμιαν Λίλαρντ και δημιουργώντας ένα αχτύπητο δίδυμο που πολλοί στην άλλη άκρη του Ατλαντικού δεν διστάζουν ήδη να το παρομοιάσουν με το θρυλικό δίδυμο των Λέικερς με τους Κόμπι Μπράιαντ και Σακίλ Ο’ Νιλ!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και οι Μπακς πρόλαβαν τη λήξη της προθεσμίας (23/10) που υπήρχε για υπογραφή πρόωρης ανανέωσης και ολοκλήρωσαν το deal που θα τους έχει μαζί μέχρι το 2028 έναντι ακόμη 186.000.000 δολαρίων στον τραπεζικό λογαριασμό του παίκτη. Που μπορεί να λέει και να το εννοεί ότι τα χρήματα δεν παίζουν τον πρώτο ρόλο στην επιλογή του αλλά με τη νέα συμφωνία στο τέλος του συμβολαίου του θα έχει φτάσει σε ένα συνολικό ποσό που θα ξεπερνάει το μισό δισεκατομμύριο δολάρια!

Το προηγούμενο συμβόλαιο έχει διάρκεια μέχρι το 2025 με απολαβές $45.640.084 (2023-24) και $48.787.676 (2024-25) ενώ τώρα με βάση την επέκταση θα προσθέσει και  $57.604.893 το 2025-26, άλλα  $62.213.285 (2026-2027) και τέλος $66.821.676 (2027-28).

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο παίκτης έχει player option για την περίοδο 2027-28, όταν θα μπορεί να μείνει ελεύθερος, κάτι που θα συνέβαινε του χρόνου το καλοκαίρι εάν δεν υπέγραφε την πρόωρη ανανέωση. Και μάλιστα τότε θα μπορούσε να υπογράψει τετραετή επέκταση μεγαλύτερης αξίας, χωρίς αυτό, όμως, να σημαίνει πως η εξέλιξη αυτή θα τον βρει χαμένο. Και αυτό διότι η τριετής επέκταση του παρέχει τη δυνατότητα να κερδίσει περισσότερα χρήματα σε βάθος χρόνου.

Ο GM των Μπακς, Τζον Χορστ, συνάντησε σύμφωνα με τον δημοσιογράφοΕϊντριαν Βοϊναρόβσκι τον ατζέντη του Γιάννη Αντετοκούνμπο, Αλεξ Σαράτση την Κυριακή στο Σικάγο και εκεί έδωσαν τα χέρια για να υπογράψει ο Γιάννης την supermax πρόωρη επέκταση με την ομάδα του Μιλγουόκι. Η διορία έληγε τα μεσάνυχτα (23:59 ώρα Ανατολικής Ακτής).