Το Ισλαμικό Κράτος απευθύνει κάλεσμα σε υποστηρικτές του να εξαπολύσουν τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη, μέσω βίντεο – που δημοσιοποιήθηκε σε προπαγανδιστικό κανάλι της τζιχαντιστικής οργάνωσης – στο οποίο διακρίνεται μεταξύ άλλων ο τρομοκράτης των Βρυξελλών, Αμντεσλάμ Λασουέντ.

Με στιγμιότυπα από το μακελειό στις Βρυξέλλες το βίντεο-κάλεσμα του Ισλαμικού Κράτους

Όπως αναφέρουν βελγικά μέσα ενημέρωσης, το βίντεο κοινοποιήθηκε στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων TamTam. Στο βίντεο, μέρος του οποίου προβλήθηκε από την ιστοσελίδα της φλαμανδόφωνης εφημερίδας Het Laatste Nieuws, υπάρχουν στιγμιότυπα της τρομοκρατικής επίθεσης που σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα (16/10) στις Βρυξέλλες.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι το βίντεο δείχνει εικόνες από την κατεστραμμένη Λωρίδα της Γάζας. Οι δημιουργοί του βίντεο καταγγέλλουν τα «εγκλήματα που διέπραξαν οι Εβραίοι εναντίον των αδελφών μας στη Γάζα». Στη συνέχεια καλούν τους «μοναχικούς λύκους» να εξαπολύσουν επιθέσεις στην Ευρώπη.

Τα βελγικά μέσα επισημαίνουν ότι το Ισλαμικό Κράτος αναφέρει ότι «στοχεύει ρητά τους Εβραίους».

«Θα ζήσουν τη ζωή τους με διαρκή φόβο, χωρίς να ξέρουν πότε θα έρθει η ώρα της κρίσης», αναφέρεται στο βίντεο.

Το βίντεο που ο Αμπντεσλάμ Λασουέντ δηλώνει μέλος του Ισλαμικού Κράτους:

«Με ισλαμικούς χαιρετισμούς, Αλλάχου Άκμπαρ. Ονομάζομαι Αμπντεσαλέμ αλ Γκιλάνι και πολεμώ για τον Αλλάχ. Ανήκω στο Ισλαμικό Κράτος. Αγαπάμε όσους μας αγαπούν και μισούμε όσους μας μισούν. Ζούμε για τη θρησκεία μας και πεθαίνουμε για αυτήν. Δόξα στον Αλλάχ. Ο αδερφός σας πήρε εκδίκηση για λογαριασμό των μουσουλμάνων. Έχω σκοτώσει τρεις Σουηδούς, μέχρι στιγμής. Δόξα στον Αλλάχ. Τρεις Σουηδούς, ναι. Σε εκείνους που έβλαψα, ας με συγχωρήσουν. Κι εγώ τους συγχωρώ όλους. Ειρήνη υμίν», είχε αναφέρει πριν πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά.

Ο ISIS ανάλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες με δύο νεκρούς Σουηδούς και έναν τραυματία.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση στο επίσημο κανάλι της οργάνωσης AMAQ, «ένας από τους μαχητές του πραγματοποίησε την επίθεση που σκότωσε τα δύο άτομα».

Ο δράστης Αμπντεσαλέμ Λασουέντ, Τυνήσιος στην καταγωγή, που είχε δημοσιεύσει στα social media βίντεο με το μανιφέστο του, λέγοντας ότι ήταν μέλος του ISIS. «

Δολοφόνησα άπιστους, ζούμε και πεθαίνουμε για τη θρησκεία μας», έλεγε μεταξύ άλλων, προσθέτοντας ότι πυροβόλησε δύο ανθρώπους «για να εκδικηθεί για τους μουσουλμάνους».

Υπενθυμίζεται πως μετά από ανθρωποκυνηγητό, η αστυνομία πυροβόλησε θανάσιμα τον ύποπτο σε ένα καφέ στην περιοχή Schaerbeek στις βόρειες Βρυξέλλες στις Τρίτη πρωί.

Το όπλο του, ένα καλάσνικοφ με το οποίο πραγματοποίησε τις επιθέσεις βρέθηκε επιτόπου δίπλα στον δράστη.