Η απάτη με την ενοικίαση του σπιτιού του μόλις σε… 31 ενοικιαστές δεν ήταν η πρώτη που είχε στήσει ο 41χρονος δικηγόρος για να αποσπά χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες.

Όπως φαίνεται, ο 41χρονος είχε καταφέρει να αποσπάσει 130.000 ευρώ προχωρώντας σε πολλαπλές ενοικιάσεις του σπιτιού που διαθέτει στην Αγία Παρασκευή, την ώρα μάλιστα που το συγκεκριμένο ακίνητο είχε μπει σε διαδικασία πλειστηριασμού για χρέη προς ιδιώτες.

Έταζε συντάξεις μέσω… ΕΕ

Πριν τις 31 ενοικιάσεις, ο δικηγόρος που εργαζόταν στη Βουλή των Ελλήνων είχε «βάλει μπροστά» μια φάμπρικα με  συντάξεις, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα, λαμβάνοντας χρήματα από τους ενδιαφερόμενους.

Δεν δίστασε, σύμφωνα με καταγγελίες, να πλαστογραφήσει μέχρι και την υπογραφή του ειδικού γραμματέα της Βουλής.

Όπως είπε ο ίδιος, λάμβανε ο ίδιος τα λεφτά από τους ενδιαφερόμενους και στη συνέχεια, τα χρήματα από την ΕΕ έμπαιναν στο δικό του λογαριασμό, με τον ίδιο να δηλώνει ότι έκανε τις σχετικές μεταφορές.

«Από τη σύζυγο μου – έχει αποσπάσει αν δεν κάνω λάθος από τους υπόλοιπους το μεγαλύτερο ποσό – 50.000 ευρώ. Και συνολικά μιλάμε οι άνθρωποι που έχουν συμμετάσχει σε όλο αυτόν τον δικαστικό αγώνα πάνω από 250.000 ευρώ» ανέφερε συγγενής ενός από τα θύματα του 41χρονου.

«Σε μια κουβέντα που είχε με την γυναίκα μου της λέει «γιατί δεν μπαίνεις σε αυτά τα ευρωπαϊκά προγράμματα που ουσιαστικά σου παρέχουν σύνταξη αλλά δίνεις μπροστά εφάπαξ τα χρήματα;» Δυστυχώς η γυναίκα μου πείστηκε».

Ήταν τόσο καλά οργανωμένο το σχέδιο μάλιστα, που έστελνε στην γυναίκα email δήθεν από την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος.

«Χρησιμοποιούσε πάρα πολλά ονόματα, γνωστών ανθρώπων στην πολιτική π.χ. τον διοικητή της τράπεζας Ελλάδος, τον Στουρνάρα, την Φον Ντερ Λάιεν, με email. Πλαστογραφούσε και έλεγε ότι σας έστειλε. Και λέω στη γυναίκα μου »καλά σου στέλνει ο Στουρνάρας; Είναι δυνατόν;» και όμως έλεγε ναι και επέμενε».

Το κύρος που του προσέδιδε η θέση του στο ελληνικό κοινοβούλιο ως νομικός συνεργάτης δεν άφηνε πολλά περιθώρια αμφισβήτησης. Έτσι φέρεται να καταχράστηκε 250.000 ευρώ τάζοντας συνταξιοδοτικά και επενδυτικά προγράμματα.

«Το περίεργο είναι ότι σχηματίστηκε ένα πάρα πολύ καλό υπόβαθρο γι’ αυτόν τον 40χρονο άνθρωπο δηλαδή η γυναίκα μου τον συναντούσε στα κτήρια της Βουλής. Δεν πήγαινε το μυαλό σου για κάτι τέτοιο. Οικογένεια δικηγόρων, ευκατάστατοι άνθρωποι».

«Βρίσκεται εκτός φυλακής, με κίνδυνο να συνεχίζει τη δράση του»

«Δεν μπορώ να καταλάβω πως αυτός ο άνθρωπος βρίσκεται έξω με κίνδυνο να συνεχίζει τη δράση του», είπε ένα από τα θύματα του 41χρονου δικηγόρου.

Όπως εξήγησε ο Βασίλης Σίνης, βρήκε το διαμέρισμα του 41χρονου, το οποίο ήταν σε λίγο φτηνότερη τιμή από τη μέση τιμή της αγοράς, ωστόσο ο ιδιοκτήτης του ζήτησε προκαταβολή τα ενοίκια ενός έτους.

Μάλιστα, του ανέφερε πως έπρεπε να του δώσει μία απάντηση μέχρι τις 18:00 της ίδια ημέρας.

«Πρώτα ζήτησα όλα τα νόμιμα έγγραφα, ανάρτηση στο TaxisNet, έκανα αποδοχή και είδα ότι ήταν νόμιμη η διαδικασία. Έκανα κατάθεση και μεταφορά χρημάτων τριών ενοικίων».

Ωστόσο, όταν είδε αγγελίες για το ίδιο ακίνητο να δημοσιεύονται πάγωσε και κάλεσε τον μεσίτη, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι το είχε νοικιάσει άλλος. Τότε κάλεσε τον ιδιοκτήτη του ακινήτου και έκλεισε πάλι ραντεβού, σαν νέος υποψήφιος, ενώ τον κάλεσε και με την πραγματική του ταυτότητα, με τον 40χρονο να του κλείνει ραντεβού μισή ώρα νωρίτερα από εκείνη του… νέου υποψήφιου ενοικιαστή.

Σύμφωνα με τον κ. Σίνη, ο δικηγόρος επέστρεψε τα χρήματα της προκαταβολής όταν εκείνος πήγε στο σπίτι και του τα ζήτησε επισταμένως.

«Να επιστρέψω στη Βουλή για να πάρουν τα λεφτά τους»

Ο 41χρονος εργαζόταν στη Βουλή από το 2016, ωστόσο όταν αποκαλύφθηκε η δράση του, το 2022, απομακρύνθηκε.

«Αναγκάστηκα να κάνω την μίσθωση του ακινήτου, γιατί είχα χρέη για να αποτρέψω τον πλειστηριασμό, γιατί υπάρχουν σε ιδιώτες και όχι σε τράπεζες. Υπάρχουν χρήματα που δανείστηκα εγώ ο ίδιος τα προηγούμενα χρόνια», υποστηρίζει ο ίδιος.

Ο ίδιος πάντως δεν διστάζει να πει πως πρέπει να επιστρέψει «χτες» στην θέση του στο ελληνικό κοινοβούλιο, εάν οι άνθρωποι που εξαπάτησε θέλουν πίσω τα χρήματα τους.

«Ζητώ από τον κύριο Τασούλα να γυρίσω στη Βουλή χτες. Όχι σήμερα, χτες» σημείωσε μιλώντας στο MEGA ο 41χρονος δικηγόρος.