Ολοένα και αυξάνονται οι καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τους κοριούς, οι οποίοι έφτασαν και στην Ελλάδα, αφού πρώτα η εμφάνισή τους είχε προκαλέσει ανησυχία σε πολλές χώρες της Ευρώπης, ανάμεσά τους η Γαλλία και η Αγγλία.

Το Live News και το MEGA φέρνει στο φως της δημοσιότητας ακόμα μια καταγγελία, η οποία αφορά ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, μετά από 3 διανυκτερεύσεις διαπίστωσε πως το σώμα της κόρης της είχε γεμίσει με τσιμπήματα.

«Διαμέναμε στην Αθήνα σε ένα ξενοδοχείο, μετά από τρεις ημέρες που φύγαμε το παιδί έβγαλε κάποια σπυριά στα πόδια. Νομίζαμε ότι ήταν κουνούπια, στην πορεία διαπιστώσαμε ότι ήταν από κοριό. Έβγαλε εξανθήματα, πυρετό και κατάλαβε ότι δεν ήταν τελικά κουνούπι» δήλωσε η καταγγέλλουσα.

Μητέρα και κόρη αφού αποχώρησαν από το ξενοδοχείο είδαν πως τα τσιμπήματα άρχισαν να χειροτερεύουν και χρειάστηκε να επισκεφτούν νοσοκομείο.

«Σήμερα χρειάστηκε το παιδί να νοσηλευτεί, άμα δείτε τα χέρια της και τα πόδια της είναι τραγικά τα πράγματα. Είναι τώρα με σπυριά και παίρνουμε κάποιες αντιβιώσεις, χρειαστήκαν κάποια φάρμακα».

Η γυναίκα καταγγέλλει πως το ξενοδοχείο δεν ανέλαβε καμία ευθύνη όταν τους ενημέρωσε σχετικά με το περιστατικό.

«Όταν επικοινώνησα μετά με το ξενοδοχείο, σήμερα δηλαδή το μεσημέρι, ούτε καν μου είπαν περαστικά, ούτε καν ασχολήθηκαν».

Τι απαντά το ξενοδοχείο

Το ξενοδοχείο από την πλευρά του, σε επικοινωνία που είχε το Live News ισχυρίζεται πως δεν έγινε κάποια σχετική καταγγελία, καθώς και ότι κάνουν απεντομώσεις αρκετά συχνά.

«Υπάρχει άγχος σε όλη την χώρα για την παρουσία των κοριών», ανέφερε ο γεωπόνος και απεντομωτής, Σαράντης Μονοπόρτης.

Οι κοριοί από τον…στρατό

Επί 1,5 χρόνο πάλευε να ξεφορτωθεί τους κοριούς από το σπίτι της μία γυναίκα που καταγγέλλει πως μόλις γύρισε ο γιος της από τον στρατό, τους μετέφερε με τον σάκο του στο σπίτι.

«Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι σοκ έπαθα όταν σήκωσα το στρώμα του που είχανε γεννήσει και είχε γεμίσει κάτω στις σανίδες. Βγάλαμε έξω τα πάντα, πέταξα τα κρεβάτια, τα ρούχα, μου είπαν να κατεβάσω κουρτίνες, μαξιλάρια να τα βάζω μέσα σε σακούλες νάιλον για να σκάσουν. Φωνάξαμε και ήρθανε δύο συνεργεία, κάναμε απεντομώσεις».

Κοριοί και σε Airbnb

Η επέλαση των κοριών δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστα ούτε τα Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

«Τον τελευταίο καιρό υπάρχει μία αύξηση των τηλεφώνων και στα Airbnb και στα ξενοδοχεία. Προσπαθούμε να τους καθησυχάσουμε, βέβαια τα τηλέφωνα είναι και υπαρκτά πλέον αλλά η αύξηση τους είναι λογική γιατί και το κλίμα μας έχει αλλάξει πλέον» δήλωσε ο κ. Μονοπόρτης.

Οι ειδικοί πάντως συστήνουν ψυχραιμία και να ακολουθούμε τις οδηγίες γιατρών και συνεργείων απεντόμωσης.

Πρόληψη συστήνουν οι ειδικοί

Η Φωτεινή Σταματιάδου, γεωπόνος, μιλώντας στο LIVE NEWS, είπε πως η πρόληψη είναι πολύ σημαντική.

«Ο ιδιοκτήτης των καταλυμάτων πριν δεχτεί τους πελάτες του, πρέπει να καλέσει έναν ειδικό ή  να απευθυνθεί σε εταιρίες ακόμα και εάν δεν υπάρχουν κοριοί. Χρειάζεται να γίνει μία απεντόμωση».