Σε μια καταγγελία που προκαλεί αίσθηση προχώρησε μητέρα ενός κοριτσιού 12 μηνών. Η καταγγελία αφορά ιερέα, όπου σύμφωνα με όσα αναφέρει, κακομεταχειρίστηκε την κόρη της κατά τη διάρκεια της βάπτισής της.

Όλα συνέβησαν το περασμένο Σάββατο σε εκκλησία της Αττικής, με τη μητέρα να χαρακτηρίζει την εν λόγω εμπειρία τραυματική για την κόρη της.

Με τις περιγραφές της και τις απαντήσεις του ιερέα στο Live News να συντηρούν τις συζητήσεις την ώρα που η Μητρόπολη Κηφισιάς προσπαθεί να ρίξει τους τόνους.

«Αν είχε πάθει κάτι σοβαρό το παιδί, τότε δεν θα ήμασταν εδώ τώρα, θα ήμασταν στα δικαστήρια».

Η μητέρα περιγράφει από τη δική της οπτική γωνία τα όσα έβλεπε να συμβαίνουν μπροστά της.

«Ξαφνικά βλέπουμε ότι βάζει ένα μπουκάλι λάδι πάνω στο πρόσωπο του παιδιού, μέσα στα μάτια, χωρίς καμία προσοχή» λέει η μητέρα.

«Πίεζε κάτω το παιδί σαν άψυχη κούκλα»

Ο ιερέας, όπως καταγγέλλει η μητέρα, συνέχισε τις άγαρμπες κινήσεις παγερά αδιάφορος.

«Ξαφνικά βλέπουμε τον παπά να βουλιάζει το παιδί μας ενώ πάει να πάρει ανάσα, να το πιέζει κάτω λες και είναι άψυχη κούκλα».

Ο ιερέας από την πλευρά του κάνει λόγο για αντιδράσεις υπερβολικές κατά τη διάρκεια του μυστηρίου. Όπως λέει ήταν προσεκτικός και δεν έκανε κάτι διαφορετικό από τις υπόλοιπες βαφτίσεις.

«Αυτό σημαίνει βάπτιση, να βουτάμε το παιδί όλο μέσα στην κολυμπήθρα. Κανονικά έπρεπε τρεις φορές».

Η μητέρα του παιδιού όμως επιμένει. Φέρνει μια σειρά από εικόνες στο μυαλό της και ξεσπά. Τα όσα έβλεπε την κάνουν όπως μας λέει να φωνάξει και να σκεφτεί μέχρι και να διακόψει τη βάφτιση.

«Ήταν βαρβαρότητα αυτό που έζησε το μωρό»

«Ήταν βαρβαρότητα, δεν ήταν μυστήριο για κανέναν αυτό» τόνισε η μητέρα, η οποία δηλώνει σοκαρισμένη και θυμωμένη από την όλη στάση του ιερέα.

Μάλιστα, όπως ισχυρίζονται οι γονείς του, το μωρό δεν έχει ξεπεράσει -ακόμα και σήμερα- το σοκ από τα όσα έζησε.

«Είμαστε σε σοκ από εκείνη την στιγμή. Το παιδί μετά, για δύο – τρεις μέρες δεν καθόταν στον νιπτήρα να το πλύνουμε».

Η μητέρα αποφάσισε να κάνει καταγγελία στη Μητρόπολη Κηφισιάς και ο ιερέας που βρέθηκε στο επίκεντρο μετά τη βάφτιση έχει κληθεί για εξηγήσεις.

Η μητέρα επιφυλάσσεται να επανέλθει όταν πάρει στα χέρια της μια σειρά από βίντεο και φωτογραφίες, που θα αποδεικνύουν ότι τα λόγια της αντικατοπτρίζουν πλήρως τα όσα έγιναν στην εκκλησία.