Ονομαστικά θα είναι από αύριο τα εισιτήρια για την επίσκεψη στο ιστορικό αξιοθέατο, Κολοσσαίο, σύμφωνα με απόφαση του ιταλικού υπουργείου Πολιτισμού, προκειμένου να καταπολεμηθεί το φαινόμενο της αισχροκέρδειας και της μεταπώλησης εισιτηρίων, το οποίο το τελευταίο χρονικό διάστημα έλαβε ανησυχητικές διαστάσεις.

«Η υλοποίηση της συγκεκριμένης απόφασης προχώρησε με ταχύτατους ρυθμούς. Μπορούμε να πούμε ότι χάρη στην κίνηση αυτή και στην όλο και μεγαλύτερη προσφορά προς τους επισκέπτες ξεκινά πραγματικά μια νέα εποχή για το αρχαιολογικό πάρκο του Κολοσσαίου», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού Τζενάρο Σαντοζουλιάνο.

Οι επισκέπτες θα πρέπει από αύριο Τετάρτη να προσκομίζουν την ταυτότητα με το εισιτήριό τους κατά την άφιξή τους στο Κολοσσαίο «όπως συμβαίνει στους ποδοσφαιρικούς αγώνες», σύμφωνα με δημοσιεύματα της εφημερίδας La Repubblica.

Να σημειωθεί πως τη λήψη μέτρων για να καταπολεμηθεί η μεταπώληση των εισιτηρίων σε ιδιαίτερα αυξημένες τιμές είχαν ζητήσει με έμφαση, μεταξύ των άλλων, δημοτικοί σύμβουλοι της αιώνιας πόλης καθώς και τα μέλη της Ιταλικής Ένωσης Ξενοδόχων.

Από τις 18 Οκτωβρίου λοιπόν, Ιταλοί και ξένοι επισκέπτες θα μπορούν να αγοράζουν τα νέα εισιτήρια στα ταμεία έξω από το «αμφιθέατρο Φλάβιο», μέσω διαδικτύου στη διεύθυνση www.colosseo.it και χρησιμοποιώντας ειδικό αριθμό τηλεφώνου.