Ένας καθηγητής έχασε τη ζωή του και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν από επίθεση με μαχαίρι σε σχολείο στη βόρεια Γαλλία, συγκεκριμένα στην περιοχή Αράς το πρωί της Παρασκευής.

Ο υπουργός Εσωτερικών Gerald Darmanin έγραψε στο X ότι ο δράστης συνελήφθη ο οποίος σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AFP κατά τη διάρκεια της επίθεσης φώναξε «Αλλάχου Άκμπαρ» ενώ φέρεται να είναι πρώην μαθητής του σχολείου.

Το γαλλικό κανάλι BFMTV μετέδωσε ότι ο αδερφός του δράστη έχει επίσης συλληφθεί από την αστυνομία.

Οι μαθητές του σχολείου έχουν περιοριστεί στην τάξη ενώ η αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη. Άλλα σχολεία στην πόλη, η οποία βρίσκεται κοντά στα βελγικά σύνορα, έχουν αποκλειστεί.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης είναι άνδρας που εισήλθε στο σχολείο φέροντας επάνω του πολλά μαχαίρια.

Μαθητής είπε στην τοπική εφημερίδα La Voix du Nord: «Φεύγαμε από την τάξη για να πάμε στην καντίνα όταν είδαμε τον τύπο με δύο μαχαίρια να επιτίθεται στον δάσκαλο, ο οποίος είχε αίματα πάνω του. Προσπάθησε να τον ηρεμήσει και να μας προστατεύσει. Μας είπε να φύγουμε, αλλά δεν καταλάβαμε τι συνέβαινε, οπότε κάποιοι τρέξαμε και άλλοι πήγαν επάνω στις αίθουσες».

Το τοπικό εκπαιδευτικό σωματείο είπε ότι ένας καθηγητής πέθανε και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σοβαρά, με τον έναν να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.