Εικόνες φρίκης από τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ έδειξε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου στον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, με τον οποίο συναντήθηκε στο Τελ Αβίβ.

Ο Νετανιάχου έδειξε στον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας εικόνες που προκαλούν αποτροπιασμό, με παιδιά να έχουν βρει φρικτό θάνατο –κάποια εκ των οποίων καμμένα, από τα χέρια των μαχητών της Χαμάς.

«Τα μωρά αυτά δολοφονήθηκαν και κάηκαν από τα τέρατα της Χαμάς» έγραψε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ στο Χ (πρώην Twitter), παρομοιάζοντας τη Χαμάς με το ISIS.

Η ανάρτηση του Νετανιάχου στο Χ, με την προειδοποίηση ότι περιλαμβάνει «ευαίσθητο περιεχόμενο»

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ έδειξε τις φωτογραφίες από τις θηριωδίες των μαχητών της Χαμάς, θέλοντας να δείξει το πρόσωπο του πολέμου στη Μέση Ανατολή ευαισθητοποιήσει τη διεθνή κοινή γνώμη.,

Οι φωτογραφίες που έδειξε ο Νετανιάχου δεν μπορούν να δημοσιευτούν ως έχουν και το in σας τις παρουσιάζει επεξεργασμένες:

Οι φωτογραφίες που έδειξε ο Νετανιάχου περιελάμβαναν ένα δολοφονημένο βρέφος

Εικόνες με απανθρακωμένα μωρά έδειξε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ στον Αμερικανό ΥΠΕΞ

Εικόνες με απανθρακωμένα μωρά έδειξε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ στον Αμερικανό ΥΠΕΞ

Μπλίνκεν: «Θα είμαστε πάντα στο πλευρό σας»

Από την πλευρά του ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, που δήλωσε ότι βρίσκεται στο πλευρό του Ισραήλ ως Αμερικανός και ως Εβραίος, τόνισε ότι οι ΗΠΑ θα είναι πάντα δίπλα τους.

«Μπορεί να είστε αρκετά ισχυροί για να υπερασπιστείτε μόνοι σας τον εαυτό σας, αλλά όσο υφίστανται οι ΗΠΑ, δεν θα χρειαστεί ποτέ να το κάνετε μόνοι σας. Θα είμαστε πάντα στο πλευρό σας», τόνισε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντησή του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Όποιος επιθυμεί ειρήνη και δικαιοσύνη πρέπει να καταδικάσει τη καθεστώς του τρόμου της Χαμάς. Γνωρίζουμε ότι η Χαμάς δεν εκπροσωπεί τον παλαιστινιακό λαό ή τις θεμιτές φιλοδοξίες του να ζήσει με ασφάλεια, σύμφωνα με τις αρχές της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της αξιοπρέπειας», υπογράμμισε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.