Οι δηλώσεις του Μάικ Μπράουν αποτελούν εδώ και λίγες ώρες «talk οf the town» στο Σακραμέντο.

Ο προπονητής των Κινγκς δεν έδωσε σαφή απάντηση στο ερώτημα αν ο Σάσα Βεζένκοφ θα έχει θέση στο rotation της ομάδας στο ξεκίνημα της σεζόν και ήδη αρκετοί είναι αυτοί που έχουν σχολιάσει αρνητικά την στάση του Μπράουν.

Φως στην υπόθεση αποφάσισε να ρίξει η τοπική εφημερίδα Sacramento Bee, η οποία προσπάθησε να εξηγήσει τους λόγους που οδήγησαν τον Αμερικάνο τεχνικό στις παραπάνω δηλώσεις.

Ένας από αυτούς είναι το γεγονός πως η φιλοσοφία του είναι να παίζει με ένα ροτέσιον 9-10 παικτών, κάτι που συνέβη και στην περασμένη σεζόν, όταν και έφτασε μέχρι τον 2ο γύρο της Δύσης.

Ωστόσο ο μεγαλύτερος προβληματισμός του Μπράουν έχει να κάνει με την άμυνα του Βεζένκοφ.

«Η άμυνά του απέναντι στο Τορόντο ήταν στην καλύτερη περίπτωση ΟΚ. Επέτρεψε αρκετές φορές την μπάλα να πάει στο κέντρο της επίθεσης και εμείς είμαστε μία ομάδα no middle (σ.σ.: θέλουν να πιέζουν στα άκρα της άμυνας και να κρατούν εκεί την μπάλα, αντί να επιτρέψουν να πάει στην κορυφή). Πρέπει να κρατάει την μπάλα στο πλάι και πρέπει να βεβαιωθεί ότι συνεχίζει να καταλαβαίνει τη λίγκα. Πρέπει να βλέπει όσα περισσότερα βίντεο μπορεί με παίκτες που μπορεί να αντιμετωπίσει, έτσι ώστε να καταλάβει τη νοοτροπία τους, όσο πιο γρήγορα το κάνει, τόσο το καλύτερο», ήταν τα λόγια του Μπράουν.