Με πρόσχημα το Ρower pass απατεώνες βρήκαν την ευκαιρία να εξαπατήσουν ιδιοκτήτη επιχείρησης στην Άρτα αρπάζοντας από τον τραπεζικό λογαριασμό περισσότερα από 19.000 ευρώ.

Το περιστατικό που σημειώθηκε πριν από επτά μήνες, αφορά σε έξι άτομα -τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες, όλοι ημεδαποί- σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Πώς ο ανυποψίαστος ιδιοκτήτης έπεσε στα «δίχτυα» των απατεώνων

Σύμφωνα με πληροφορίες του epiruspost.gr, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ένας εξ αυτών, προσποιούμενος τον υπάλληλο της ΔΕΔΔΗΕ, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον ιδιοκτήτη επιχείρησης λέγοντάς του πως του αναλογεί για την κατανάλωση ρεύματος του μαγαζιού του το επίδομα ηλεκτρικής ενέργειας (power pass).

Είδε 19.125 ευρώ που είχε στον λογαριασμό του να κάνουν «φτερά»

Το ανυποψίαστο θύμα πείστηκε από τον απατεώνα και του αποκάλυψε τους προσωπικούς κωδικούς του τραπεζικού λογαριασμού του προκειμένου να του… καταβάλει το επίδομα. Αντιθέτως όμως από ότι νόμιζε, απέκτησε πρόσβαση στην ηλεκτρονική διαχείριση του λογαριασμού του και μετέφερε το συνολικό χρηματικό ποσό των 19.125 ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς των κατηγορούμενων για εμπλοκή στην υπόθεση.

Η δικογραφία που σχεματίσθηκε σε βάρος του «δήθεν» υπαλλήλου της ΔΕΔΔΗΕ αναμένεται να υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και των υπόλοιπων εμπλεκόμενων στην υπόθεση μελών συνεχίζεται.