Εικόνες ακραιφνούς βίας από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή προκαλούν σοκ. Μαχητές της Χαμάς πυροβολούν εν ψυχρώ τον σκύλο μιας οικογένειας Ισραηλινών, πριν εισβάλλουν στο σπίτι τους, αδειάσουν το ψυγείο τους και βάλουν φωτιά στα πάντα.

Το αιματηρό αυτό περιστατικό, όπως γράφει η Daily Mail, ήταν μόνο ένα από τα δεκάδες που καταγράφηκαν το Σάββατο, οπότε ξεκίνησε η επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, συγκεκριμένα στην κοινότητα Μπέρι, στην οποία ακολούθως οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας και τα σωστικά συνεργεία βρήκαν 108 νεκρούς χωρίς τάφο.

Το κλιπ, που ελήφθη από κάμερα GoPro, η οποία ήταν προσαρτημένη στο κράνος ενός μαχητή της Χαμάς, δείχνει τον σκύλο να βγαίνει τρέχοντας από το σπίτι και να κινείται προς αυτούς που κάνουν την επίθεση με στόχο να υπερασπιστεί τον χώρο του και την οικογένεια του, πριν πέσει νεκρό από τον ορυμαγδό πυρ που άνοιξαν εναντίον του.

Ολοσχερής καταστροφή

Στη συνέχεια οι ένοπλοι εισέβαλαν στο σπίτι και έψαξαν όλα τα πράγματα της οικογένειας, κατανάλωσαν τρόφιμα από το ψυγείο της, πριν ανάψουν φωτιά και καταστρέψουν τους κόπους μιας ζωής.

Μια άλλη εξίσου αποτρόπαια σκηνή από την ίδια κοινότητα δείχνει μια δεύτερη ομάδα μαχητών της Χαμάς να μπαίνει σε ένα περιφραγμένο συγκρότημα, και να σφαγιάζει όλους τους πολίτες στο διάβα τους σχεδόν εξ επαφής.

Τα πλάνα της βίαιης αυτής επίθεσης καταγράφηκαν από κάμερες που είχαν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία και δείχνουν πως το απόγευμα του Σαββάτου δύο μαχητές της Χαμάς οπλισμένοι με AK-47 και ντυμένοι με στρατιωτική ενδυμασία πλησιάζουν την πύλη που κλείνει έναν δρόμο δύο λωρίδων κυκλοφορίας.

Νεκροί παντού

Αφού καταφέρνουν να περάσουν μέσα από ένα μικρό φυλάκιο στη μία πλευρά της εισόδου, βλέπουν ένα αυτοκίνητο που πλησιάζει και ο ένας εξ αυτόν κρύβεται πίσω από ένα δέντρο για να βγει ξαφνικά και να σκοτώσει τους επιβάτες του χωρίς να ανοιγοκλείσει τα μάτια του.

Το τελευταίο καρέ δείχνει τους νεκρούς μέσα στο αυτοκίνητο πνιγμένους στο αίμα τους.

Εκτιμάται ότι πρόκειται για τα δύο πρώτα θύματα της επίθεσης που οδήγησε σε έναν ακόμα πόλεμο στη Μέση Ανατολή για τον οποίο οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα μετρήσει πολλές εκατοντάδες θύματα.