Και το όνομα αυτού; Πίτερ Φρόιντφελντ. Ούτε καθαρές κουβέντες και διαφανείς διαδικασίες. Ούτε καν η εναρμόνιση με το αυτονόητο, με το να ζητηθεί η άποψη των UEFA-FIFA. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο ήταν και παραμένει σε ομηρία και με… χειροπέδες επέλεξε τον νέο πρόεδρο της ΚΕΔ. Φτάνει που τα συμφώνησαν ο Τάκης Μπαλτάκος, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ…

Ναι, στο ίδιο έργο θεατές. Και μια ακόμη χαμένη ευκαιρία προκειμένου να δούμε ένα καλύτερο πρωτάθλημα με λιγότερη τοξικότητα. Η σημερινή διαδικασία ανάδειξης του νέου αρχιδιαιτητή του πρωταθλήματος προσγείωσε τους πάντες στη μίζερη πραγματικότητα. Ήταν συμφωνημένο στο ΔΣ της Super League να υπάρξει μια κοινή γραμμή από τις ομάδες και μέσα από μια διαδικασία «βιογραφικών» τριών-τεσσάρων υποψηφίων που θα έχει υποδείξει η UEFA να μπορεί να γίνει η αντικατάσταση του Στιβ Μπένετ.

Εμφανίστηκε όμως σήμερα ο Τάκης Μπαλτάκος με έναν μόνο υποψήφιο και χωρίς να εξηγήσει που τον βρήκε. Και από τη στιγμή που πολύ γρήγορα η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ συντάχθηκαν με την επιλογή του, το θέμα τελείωσε πριν αρχίσει. Μένει η επικύρωση από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ. Εκεί όπου η ΑΕΚ (ως… Κυβέρνηση) και ο ΠΑΟΚ (ως αντιπολίτευση) διαθέτουν με άνεση την απαραίτητη πλειοψηφία.

Εννοείτε πως τα σημερινά γεγονότα, στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου βρήκαν και τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στα… κάγκελα. Οι εκπρόσωποι των δύο ομάδων μάλιστα αποχώρησαν πριν από την ψηφοφορία μιλώντας ξεκάθαρα για μια διαδικασία όχι μόνο προκλητική αλλά και με τράπουλα… σημαδεμένη. «Είναι ξεφτίλα αυτό που γίνεται σήμερα για τον κύριο Σαββίδη και τον κύριο Μελισσανίδη! Ξεφτίλα!!Άλλα συμφωνήσατε στην SUPER LEAGUE και άλλα εδώ! Ξαναλέω: Ξεφτίλα!» ήταν η τοποθέτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη.

«Ο Ολυμπιακός αποχωρεί από αυτή την προφανώς στημένη και προσυνεννοημένη διαδικασία. Δεν υπάρχει πάτος που να μην τον έχετε φτάσει. Μόνο ότι υπήρχαν ομάδες που ήξεραν τον αρχιδιαιτητή από πριν αποδεικνύει πόσο στημένα είναι όλα. Ευτυχώς έγινε ψηφοφορία και όλοι οι φίλαθλοι θα ξέρουν ποιοί είναι πίσω από αυτή την ξεφτίλα!

Εμείς θα προχωρήσουμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για τη διαδικασία και αυτό το θέατρο. Αν νομίζετε ότι θα πάει έτσι, είστε γελασμένοι» συμπλήρωσε ο Κώστας Καραπαπάς. «Εμείς αποχωρούμε και θα εξετάσουμε συνολικά την συμμετοχή μας στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού που διαρκώς χάνει αρμοδιότητες και γίνεται μόνο για τους τύπους. Επιλέγετε διαιτητή που είχατε απορρίψει ομόφωνα. Να τον χαίρεστε» ήταν τα λόγια του Λεωνίδα Μπουτσικάρη από πλευράς Παναθηναϊκού