Συγκλονιστικές εικόνες καταγράφηκαν στην Ασκελόν, όταν η Χαμάς άρχισε να σφυροκοπά με πυραύλους την πόλη του Ισραήλ. Μετά τη λήξη του τελεσίγραφου της οργάνωσης προς τους κατοίκους, δεκάδες ρουκέτες εκτοξεύτηκαν εναντίον τους.

«Έλα μέσα, έλα μέσα» ακούγεται να φωνάζει ο ανταποκριτής του MEGA στον συνάδελφό του, καθώς ο ουρανός γεμίζει από τα ίχνη των ρουκετών.

Στα σοκαριστικά πλάνα από το έδαφος φαίνονται τα σημεία στα οποία ο «Σιδηρένιος θόλος» του Ισραήλ κατάφερε να αναχαιτίσει τα πυρά της Χαμάς, ακριβώς πάνω από τα κεφάλια των απεσταλμένων.

Κάποιο άτομο ακούγεται να φωνάζει στους δημοσιογράφους να μείνουν κάτω από το σημείο κάλυψης: «Δεν τελείωσε παιδιά, δεν τελείωσε».

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο

Εκτεταμένες οι καταστροφές

Οι προειδοποιητικές σειρήνες ακούγονται στον ορίζοντα καθώς οι ανταποκριτές του καναλιού βρίσκονταν στο νοσοκομείο της Ασκελόν, καταγράφοντας το μέγεθος της καταστροφής. Ολόκληρες πτέρυγες του νοσοκομείου έχουν μετατραπεί σε χαλάσματα, σαν να μην υπήρξαν ποτέ.

Το νοσοκομείο δέχθηκε χτύπημα από ρουκέτες το πρωινό του Σαββάτου, σύμφωνα με τον ρεπόρτερ. «Από το Σάββατο το πρωί το νοσοκομείο περιέθαλψε πάνω από 200 τραυματίες, είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει», δήλωσε ο επικεφαλής του νοσοκομείου, Λαν Λώμπεν.

Παρά το εύρος της καταστροφής, το νοσοκομείο συνεχίζει να λειτουργεί το κατά δύναμιν, εξυπηρετώντας όσους τραυματίες μπορεί με ότι εξοπλισμό έχει απομείνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρουκέτες της Χαμάς κατέστρεψαν και τοπικό ξενοδοχείο. Καθώς οι σειρήνες της πόλης ηχούν και πάλι, οι δημοσιογράφοι τρέχουν για να προλάβουν να κρυφτούν στο κοντινότερο καταφύγιο μέσα από το κτίριο. «Οι σειρήνες μόλις ήχησαν, πάμε, πάμε γρήγορα στο καταφύγιο» ακούγεται να λέει ο ανταποκριτής.