Μπορεί να διαφαινόταν μία εσωκομματική ανακωχή στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του κόμματος, ωστόσο χθες, καταγράφηκαν εμμέσως οι πρώτες προειδοποιητικές βολές καθώς η πρόταση που κατέβηκε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα για τις νέες θέσεις ψηφίστηκε από 28 βουλευτές ενώ 16 ήταν τα λευκά.

Ο αναβαθμισμένος ρόλος που ανέλαβε ο Παύλος Πολακης, αυτόν του Συντονιστή ΕΠΕΚΕ (Επιτροπών Κοινοβουλευτικού Έργου) φαίνεται πως  ήταν μία από τις εστίες διαφωνίας μίας ισχυρής μειοψηφίας εντός του ΣΥΡΙΖΑ που καταγράφηκε χθες. Ωστόσο δεν ήταν η μόνη, καθώς είχε προηγηθεί αντικατάσταση του Θανάση Θεοχαρόπουλου από τη θέση του διευθυντή της ΚΟ χωρίς να ενημερωθεί, κάτι που έγινε και με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Στέργιο Καλπάκη.

Στην κατανομή των νέων θέσεων που ανακοινώθηκαν χθες, νέος γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει η Θεοδώρα Τζάκρη, κοινοβουλευτικοί  εκπρόσωποι ορίστηκαν οι Νίκος Παππάς, Θεόφιλος Ξανθόπουλος και Διονύσης Καλαματιανός ενώ διευθυντής της ΚΟ αναλαμβάνει ο Γιώργος Τσίπρας.

Οι νέοι τομεάρχες στο κόμμα θα ανακοινωθούν την προσεχή εβδομάδα, με ονόματα όπως αυτά των Καραμέρου, Σαρακιώτη, Μαμουλάκη και Μεϊκόπουλου να είναι φαβορί για συγκεκριμένες θέσεις.

Ποιοι επέλεξαν λευκό

Σύμφωνα με πληροφορίες, λευκό επέλεξαν τα στελέχη της ομάδας «6 συν 6» (Αλέξης Χαρίτσης, Νάσος Ηλιόπουλος και άλλοι), που στήριξαν την Έφη Αχτσιόγλου στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και στελέχη της «Ομπρέλας».

Επιπλέον, «λευκό», κατά πληροφορίες, ψήφισαν ακόμη οι: Όλγα Γεροβασίλη, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Ψυχογιός, Πέτη Πέρκα, Μερόπη Τζούφη, Έφη Αχτσιόγλου, Κώστας Μπάρκας, Θεανώ Φωτίου, Σία Αναγνωστοπούλου, Μαρίνα Κοντοτόλη, Οσγκιούρ Φερχάτ και Ζεϊμπέκ Χουσεΐν.

Ο αναβαθμισμένος ρόλος Πολάκη πάντως προκάλεσε και την αντίδραση της ΝΔ η οποία μέσω του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Νίκου Ρωμανού ανέφερε ότι «ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κασσελάκης έχρισε υπερσυντονιστή των τομεαρχών του κόμματος τον κ. Πολάκη, εξαργυρώνοντας προφανώς τη θερμή υποστήριξή του,αλλά δείχνοντας παράλληλα πώς βλέπει το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ: τοξικό, διχαστικό, στηριγμένο στα πιο φθαρμένα υλικά του παρελθόντος».

Ολομέτωπη επίθεση Κασσελάκη σε κυβέρνηση

Νωρίτερα χθες, ο Στέφανος Κασσελάκης εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην κοινοβουλευτική του ομάδα επιτέθηκε στην κυβέρνηση χρησιμοποιώντας βαρύτατους χαρακτηρισμούς.

«Είμαστε 48 σε αυτή την αίθουσα, θα έπρεπε να είμαστε πολύ περισσότεροι, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ποιους και ποιες έχουμε στην παρούσα σύνθεση και εδώ πιστεύω ότι βρίσκεται το μεγάλο μας πλεονέκτημα» τόνισε για να προσθέσει.

«Αντί να ζητήσουν συγγνώμη για την καταστροφή, ειρωνεύτηκαν τον Γιώργο Ιωακειμίδη, αλλά και εμένα προσωπικά με λογοπαίγνια παιδιών δημοτικού σχολείου – «Φαμελλάκης»…

Κατά τα άλλα, εμείς είμαστε οι τοξικοί και όχι αυτοί, οι τζάμπα μάγκες που δεν μπορούν να επιλύσουν κανένα πρόβλημα της κοινωνίας.

Αντί για την ανακούφιση που υποσχέθηκε ο κ. Μητσοτάκης, το μόνο που έχουν για τους πολίτες είναι χαστούκια. Και θα έπρεπε να ντρέπονται και αυτοί και ο αρηχγός τους, που δεν τολμά να τους αποκηρύξει».

Σε άλλο σημείο υπογράμμισε ότι «εμείς οι 48 απέναντι στους «άριστους» 158. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν και έντιμοι και σοβαροί βουλευτές στη ΝΔ. Αλλά στο τέλος της ημέρας είναι αντιμέτωποι με τη συνείδησή τους όταν χειροκροτούν την κυβέρνηση».