Με τα τρόπαια που κατέκτησε ο μπασκετικός Άρης την περίοδο που ο Γιάννης Ιωαννίδης ήταν στην κεφαλή του, χτίζοντας την αυτοκρατορία με ενορχηστρωτή τον «Ξανθό», οι καλαθοσφαιριστές των κιτρινόμαυρων αποχαιρέτησαν τον θρυλικό κόουτς.

Οι παίχτες κρατούσαν τα τρόπαια που κρατούσε ο Ιωαννίδης

Οι παίκτες της ομάδας του Άρη, μαζί με τον προπονητή τους, Γιάννη Καστρίτη, αλλά και τον αρχηγό της ομάδας με αμαξίδιο των κιτρινόμαυρων Νίκο Τσιντάρη κρατούσαν τα τρόπαια που κατέκτησε ο Γιάννης Ιωαννίδης όσο πλησίαζε το όχημα με τη σορό του Ξανθού. Μαζί ήταν και πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης Χάρης Παπαγεωργίου, όπως και άλλοι παλαίμαχοι της ομάδας.

Συγκλονιστική στιγμή καταγράφηκε όταν ο Νίκος Γκάλης, αγκαλιά με ένα από τα πολλά κύπελλα που κατέκτησε ο Ξανθός μαζί του, αποχαιρέτησε τον δακρυσμένος τον Γιάννη Ιωαννίδη. Νωρίτερα σε δηλώσεις του είχε τονίσει μεταξύ άλλων πως «είναι μεγάλη συγκίνηση σήμερα για τον Άρη και όλο τον αθλητικό κόσμο. Αν μπορούσα να τον χαρακτηρίσω με μια κουβέντα, θα έλεγα πως είναι άντρας, ότι είχε να σου πει, στο έλεγε απευθείας στο πρόσωπό σου».

Μέσα στο γενικότερο κλίμα συγκίνησης, το πλήθος του κόσμου που συγκεντρώθηκε από νωρίς υποδέχθηκε με χειροκροτήματα τη σορό του μεγάλου Έλληνα προπονητή και φωνάζοντας ρυθμικά «Ιωαννίδης».

Οι παρευρισκόμενοι φωνάζουν συνθήματα όπως «Γιάννη ζεις, εσύ μας οδηγείς», «δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ, ρε Ξανθέ» και «κόουτς ζωντανός, για πάντα Αρειανός» ενώ η γυναίκα του τους απάντησε «συνεχίστε να είστε μεγάλη ομαδάρα».