Στο «σπίτι» του για τελευταία φορά, εκεί που έγραψε τις «χρυσές σελίδες» στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ «επέστρεψε» ο Γιάννης Ιωαννίδης.

Στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, στην έδρα της ομάδας μπάσκετ του Άρη εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του «Ξανθού» του ελληνικού μπάσκετ.

Φίλοι του Άρη και του αθλητισμού, ο κόσμος της Θεσσαλονίκης που ερήμωνε την πόλη για να σταθεί στο πλευρό της τρομερής και φοβερής ομάδας του Γιάννη Ιωαννίδη τη δεκαετία του ’80, θαυμαστές του μεγάλου προπονητή βρέθηκαν στο Παλέ Ντε Σπορ (Αλεξάνδρειο Μέλαθρον).

Η κηδεία του έγινε  στο κοιμητήριο Θέρμης, ενώ στη συνέχεια ο «Ξανθός» ετάφη στον οικογενειακό τάφο.

Νωρίτερα την Παρασκευή, όπως tanea.gr κατέγραψαν τα γεγονότα:

15:45 Περίπου στις 16:00 αναμένεται να φτάσει η σορός του Γιάννη Ιωαννίδη

Η σορός Γιάννη Ιωαννίδη αναμένεται να φτάσει λίγο πριν τις 4 το απόγευμα στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, προκειμένου να αποχαιρετισουν όλοι μαζί τον «Ξανθό» στο γήπεδο που δόξασε και δοξάστηκε, πριν την ταφή του στα κοιμητήρια Θέρμης.

Η νεκροφόρα θα σκεπαστεί με τη σημαία του Άρη, νέοι και παλιοί παίκτες θα βγάλουν τα κύπελλα που κατέκτησε στην καριέρα του και θα τα σηκώσουν ψηλά στον αέρα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό.

15:30 Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μ. Σχοινάς βρίσκεται στο Παλέ προκειμένου να αποχαιρετίσει τον Γιάννη Ιωαννίδη

15:33 Αντί στεφάνων, η οικογένεια του Γιάννη Ιωαννίδη ζήτησε από όποιον το επιθυμεί να καταθέσει τα χρήματα στη Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης

Όπως έγινε γνωστό, η οικογένεια του Γιάννη Ιωαννίδη επιθυμεί αντί στεφάνων να γίνει δωρεά στη σχολή τυφλών Θεσσαλονίκης.

15:20 Η διαδρομή του Γιάννη Ιωαννίδη στον Άρη μέσα από αναμνηστικά

15:15 Γεμίζει το Παλέ

Εικόνα εξω από το Παλέ

Ωρα με την ώρα συγκεντρώνονται όλο και περισσότερα άτομα, φίλοι του αθλητισμού αλλά και οπαδοί του Αρη για να πει το τελευταίο αντίο στον Γιάννη Ιωαννίδη.

15:05  «Το γήπεδο αυτό ήταν το σπίτι μας»

«Δεν γινόταν να μην έρθω. Το γήπεδο αυτό ήταν το σπίτι μας» είπε ο έφορος του Αρη Φάνης Ταρνατώρος επί Ιωαννίδη. Ο ίδιος εμφανώς συγκινημένος είπε ότι η Ελλάδα έχασε έναν άνθρωπο και ο Αρης πενθεί γιατί ήταν ένα κομμάτι της ιστορίας του.

Μοιράστηκε μια ανάμνηση του που είχε με Γιάννη Ιωαννίδη και συγκεκριμένα περιέγραψε τι έκανε όταν έχανε ένα παιχνίδι.

15:00 Κίτρινα λουλούδια

Κρατώντας κίτρινα λουλούδια αλλά και κασκόλ του Αρη φίλοι της ομάδας αλλά και του αθλητισμού φθάνουν έξω από το κλειστό μπάσκετ.

Με το κασκόλ του Αρη και κρατώντας ένα μικρό μπουκέτο ηλιοτρόπια εφθασε μια γυναίκα στο Παλέ ντε Σπορ

Αλλοι πάλι κρατούσαν κίτρινα τριαντάφυλλα

14:30 Κόσμος συγκεντρώνεται στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρον

Εξω από το Παλέ Ντε Σπορ εκεί όπου θα εκτεθεί η σορός του Γιάννη Ιωαννίδη συγκεντρώνεται κόσμος.

Εικόνα έξω από το Παλέ ντε Σπορ

Στις 15:30 το μεσημέρι θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του

14:30 Κόσμος συγκεντρώνεται στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρον

Εξω από το Παλέ Ντε Σπορ εκεί όπου θα εκτεθεί η σορός του Γιάννη Ιωαννίδη συγκεντρώνεται κόσμος.

Εικόνα έξω από το Παλέ ντε Σπορ

14:10 Η ανάρτηση του Άρη για το λαϊκό προσκύνημα

«Η απώλεια του Γιάννη Ιωαννίδη συγκλόνισε το πανελλήνιο και φυσικά την οικογένεια του ΑΡΗ. Λίγο πριν συνοδευτεί στην τελευταία κατοικία του, δεν είναι δυνατόν να μην επισκεφθεί για τελευταία φορά το ‘σπίτι’ του. Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ Midea καλεί τους φίλους της ομάδας αύριο στις 15:30 στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, για να αποχαιρετήσουμε όλοι μαζί τον ανυπέρβλητο «Ξανθό», η σορός του οποίου θα βρεθεί στο γήπεδο που δόξασε και δοξάστηκε, πριν την ταφή του στα κοιμητήρια Θέρμης.

Το ‘παρών’ στο Αλεξάνδρειο θα δώσουν η διοίκηση της ΚΑΕ ΑΡΗΣ Midea, σύσσωμη η ομάδα μας, καθώς και παλαίμαχοι καλαθοσφαιριστές που συνέδεσαν το όνομά τους με τον Γιάννη Ιωαννίδη. Όλοι στο «Παλέ» για να αποχαιρετήσουμε τον θρυλικό ‘Ξανθό’ όπως του αξίζει, στο ‘σπίτι» του!’», τονίζει στην ανακοίνωση της για το λαϊκό προσκύνημα η ΚΑΕ Άρης.

14:00 Οταν το κατάμεστο  «Nick Galis Hall» σίγησε για τον Γιάννη Ιωαννίδη

Τη μνήμη του Γιάννη Ιωαννίδη τίμησαν όσοι κατέκλεισαν όσοι βρέθηκαν το «Nick Galis Hall» δίνοντας το «παρών» στην ευρωπαϊκή πρεμιέρα του Άρη ενάντια στη Γκραν Κανάρια.