Στο γραφείο της Ντόρας Μπακογιάννη στη Βουλή φιλοξενείται ο Αλέξης Τσίπρας, με τους δυο τους να πίνουν πρωινό καφέ και να συζητούν για το Συμβούλιο της Ευρώπης και άλλα πολιτικά θέματα.

H Nτόρα Μπακογιάννη εδώ και πολλά χρονιά εκπροσωπεί τη χώρα στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Πιο συγκεκριμένα, η πρώην υπουργός είναι επικεφαλής της ελληνικής ομάδας και θα ενημερώσει αναλυτικά τον κ. Τσίπρα για όσα λαμβάνουν χώρα στο Συμβούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε τηλεφώνημα την Τετάρτη από τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Τίνι Κοξ.

Ο Ολλανδός πολιτικός, πρώην πρόεδρος του Σοσιαλιστικού κόμματος Ολλανδίας και επί σειρά ετών επικεφαλής της Ομάδας της Αριστεράς στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, πρότεινε στον Αλέξη Τσίπρα να αναλάβει από την ερχόμενη εβδομάδα τη θέση του επικεφαλής της ομάδας της Αριστεράς.

Να θυμίσουμε ότι στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης συμμετέχουν αντιπροσωπείες βουλευτών από όλα τα κοινοβούλια της ευρωπαϊκής ηπείρου.

Επικοινωνία και σε προσωπικό επίπεδο

Αλέξης Τσίπρας και Ντόρα Μπακογιάννη, αν και πολιτικοί αντίπαλοι, έχουν επικοινωνία και σε προσωπικό επίπεδο.

Για παράδειγμα, όταν έγινε γνωστό ότι η κα Μπακογιάννη δίνει μάχη με τον καρκίνο, ο πρώην πρωθυπουργός είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί της για να της εκφράσει την αμέριστη συμπαράστασή του, όπως είχε ενημερώσει με ανάρτησή του στο Twitter.