Να ολοκληρώσει το παζλ των ανθρώπων που συμμετείχαν στο μακελειό της Λούτσας, όπου έξι Τούρκοι που συμμετείχαν σε συμμορία διακίνησης ναρκωτικών έπεσαν νεκροί προσπαθεί η Ελληνική Αστυνομία.

Την ώρα που οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και συγκεκριμένα του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, προχώρησαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης, συλλαμβάνοντας δύο άτομα, οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να περάσουν χειροπέδες και στα υπόλοιπα άτομα που συμμετείχαν στο καρτέρι θανάτου της 11ης Σεπτεμβρίου.

Αναζητούν τον εκτελεστή

Από τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί μετά τη βαλλιστική έρευνα που έγινε στους δεκάδες κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο, αποδείχθηκε ότι χρησιμοποιήθηκαν συνολικά 4 όπλα στη συμπλοκή –ένα εκ των οποίων έχει βρεθεί.

Με δεδομένο το ότι τα θύματα δεν οπλοφορούσαν, καθώς είχαν προορισμό το αεροδρόμιο για να πετάξουν προς Ιταλία, είναι βέβαιο ότι μόνο οι δράστες της επίθεσης χρησιμοποίησαν όπλα.

Συνεπώς, οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση αναζητούν τουλάχιστον ένα πρόσωπο που συμμετείχε στη συμπλοκή και φέρεται να είναι ο βασικός εκτελεστής των έξι Τούρκων.

Άλλωστε, κάτι τέτοιο «δείχνουν» και οι μαρτυρίες από την ερημική περιοχή της Λούτσας όπου ο οδηγός και πρώην συνεργάτης των «έξι» τους εγκλώβισε, με σκοπό να εκτελεστεί το συμβόλαιο θανάτου εναντίον τους.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν υπάρχουν ακόμα πλήρη στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στην ταυτοποίηση του ατόμου, όπως έγινε με τα άλλα δύο άτομα, επίσης Τούρκους υπηκόους 32 και 28 χρονών, που συμμετείχαν στο περιστατικό και έχουν συλληφθεί.

Παράλληλα, από την πρώτη στιγμή ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός στις πύλες εξόδου της χώρας για τους Τούρκους υπηκόους, κάτι που οδήγησε και στη σύλληψη του 32χρονου «οδηγού», οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο εκτελεστής μπορεί να βρίσκεται ακόμα στη χώρα μας και να περιμένει να περάσει αρκετός καιρός από το συμβάν ώστε να επιστρέψει στη χώρα του.

O 28χρονος δεν φαίνεται να σχετίζεται με τη δολοφονία των έξι, ωστόσο φέρεται να είναι το άτομο που είχε επαφή μαζί τους κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Ελλάδα και το οποίο φρόντιζε να τους παρέχει ό,τι ζητούσαν. Άλλωστε, είναι το πρόσωπο με το οποίο έβγαλαν φωτογραφία ενώ βρίσκονταν στο κρησφύγετό τους στην Αρτέμιδα.

Όπως φαίνεται η ενέδρα στον ερημικό δρόμο της Λούτσας δεν ήταν το αρχικό σχέδιο των εκτελεστών

Το σχέδιο με τους «κομμωτές»

Υπενθυμίζεται ότι τα θύματα δεν είχαν απασχολήσει στο παρελθόν στη χώρα μας, ενώ βρίσκονταν στην Ελλάδα για σύντομο χρονικό διάστημα και κατά τη διάρκεια της παραμονής τους είχαν βάλει σε εφαρμογή σχέδιο υψίστης ασφαλείας, καθώς δεν είχαν επαφές με κόσμο και έμεναν σε ερημική τοποθεσία.

Όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί, το σχέδιο που τελικά εφαρμόστηκε με το καρτέρι των εκτελεστών στη μέση του δρόμου, δεν ήταν η πρώτη σκέψη του 32χρονου πρώην συνεργάτη τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος ήταν η δολοφονία να γίνει σε κλειστό χώρο και ειδικότερα στο σπίτι που διέμεναν οι έξι Τούρκοι, προκειμένου να υπάρχει και αρκετός χρόνος από τη δολοφονία μέχρι την ανεύρεση των πτωμάτων για να χαθούν τα ίχνη των δραστών.

Για το λόγο αυτό, ο 32χρονος «σύνδεσμος» είχε προτείνει στους έξι Τούρκους να τους επισκεφθούν δύο κομμωτές προκειμένου να κουρευτούν, με πρόσχημα να το ταξίδι τους στην Ιταλία. Οι ίδιοι το αρνήθηκαν, λόγω των μέτρων ασφαλείας που τηρούσαν, και έτσι μπήκε σε εφαρμογή το δεύτερο σχέδιο με τη δολοφονία τους σε ερημικό δρόμο της Αρτέμιδας.

Στον εισαγγελέα οι δύο συλληφθέντες

Οι δύο συλληφθέντες, 32 και 28 ετών, για το καρτέρι θανάτου της 11ης Σεπτεμβρίου πήραν προθεσμία να απολογηθούν τη Δευτέρα ενώπιον ανακριτή για τη συμμετοχή τους στη δολοφονία των έξι Τούρκων.