«Για ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας μας που έφυγε» έκανε λόγο ο Γιάννης Ιωαννίδης, ο επί 20 χρόνια βοηθός του θρυλικού προπονητή, Γιάννη Ιωαννίδη που άφησε την τελευταία του πνοή την Τετάρτη (4/10).

Ο Γιάννης Ιωαννίδης ή αλλιώς ο «Ολλανδός» υπήρξε για χρόνια το δεξί χέρι του coach της Ελλάδας και συνονόματου Γιάννη Ιωαννίδη, ή αλλιώς του «Ξανθού».

Γιάννης Ιωαννίδης: Στη Θέρμη το τελευταίο αντίο στον «Ξανθό» – Ρίγη συγκίνησης στην επιμνημόσυνη δέηση

Ο Γιάννης Ιωαννίδης υπήρξε προπονητής του Άρη, του Ολυμπιακού και της Εθνικής Ομάδας

«Όσο και αν ένα πράγμα το περιμένεις, όταν συμβαίνει είναι, ήταν σαν κεραυνός εν αιθρία γιατί έγινε πράγματι πολύ απότομα και όλο το ελληνικό μπάσκετ έχει στεναχωρηθεί, έχει λυπηθεί. Κάποιοι έχουν κλάψει, πολλοί – λίγοι, δεν ξέρω, αλλά έφυγε ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας μας» είπε αρχικά ο κ. Ιωαννίδης μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Η συναισθηματικότητα του, η οποία ήταν τρομερή και προφανώς και η αγάπη για τον άνθρωπο, την οποία προφανώς πολλές φορές προσπαθούσε να καλύψει με όλο αυτό τον τρόπο. Πιστεύω ότι αυτή η συμπεριφορά, οι εκρήξεις, οι ιστορίες πέρα από το δυναμισμό που μετέφεραν, κάλυπταν και ακριβώς αυτό. Έκανε πάρα πάρα πολλά πράγματα χωρίς να καλεί τις κάμερες» συνέχισε ο ίδιος.

«Πήγαινα τακτικά στο σπίτι του»

«Την περασμένη Τρίτη τον είδα, εκτός από συνεργάτης του στα δύο τρίτα της καριέρας του, της προπονητικής καριέρας του, γιατί στην πολιτική δεν ασχολήθηκα, είχα γίνει σ’ όλα αυτά τα τριάντα χρόνια οικογενειακός φίλος, πολύ φίλος και βλεπόμαστε τακτικά. Πήγαινα τακτικά στο σπίτι να τον δω εγώ πια, γιατί στο τέλος, είχε προβλήματα υγείας» ανέφερε.

«Μέσα μου ήθελα κάποια στιγμή να τελειώνει αυτό το δράμα, αυτό το δράμα αυτού του δυναμικού ανθρώπου. Πρώτα από όλα για τον ίδιο και δεύτερον για το περιβάλλον του. Έτσι πιστεύω ότι ησύχασε. Ο πολύς κόσμος επικεντρώνεται σε έναν άνθρωπο που έβαλε τρομακτική σφραγίδα στην πορεία του ελληνικού μπάσκετ και γαλούχησε όχι μόνο προπονητές, αλλά παίκτες και δημοσιογράφους» τόνισε.

«Για εκείνον μέτραγε η ειλικρίνεια και η εμπιστοσύνη»

Ο κ. Ιωαννίδης μιλώντας για την πολυετή συνεργασία του με τον θρυλικό προπονητή, αποκάλυψε πως υπήρχαν διακυμάνσεις στη σχέση τους, ωστόσο εκτιμά πως ο λόγος που κράτησε μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν η ειλικρίνεια και η εμπιστοσύνη που υπήρχε μεταξύ τους.

«Και το δεύτερο στοιχείο είδε ότι είχε δίπλα του έναν άνθρωπο που δεν τον φοβότανε. Δηλαδή αν είχε να πει κάτι, το έλεγε ευθαρσώς και δεν είχα τουλάχιστον εγώ, για όσους με γνωρίζουν και όσοι έζησαν εκείνη την εποχή, δεν ήμουν από τους ανθρώπους που φοβήθηκε» εξήγησε ο κ. Ιωαννίδης.

Τέλος χαρακτήρισε τον Γιάννη Ιωαννίδη με τη φράση: «Ένας μέγιστος άνθρωπος, μια τεράστια προσωπικότητα του μπάσκετ».