Ένας από τους μεγαλύτερους προπονητές του μπάσκετ που έχουν αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα τους στον Ελληνικό αθλητισμό έφυγε σήμερα σε ηλικία 78 ετών.

Στο πένθος βυθίστηκε το ελληνικό μπάσκετ, καθώς έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Ιωαννίδης σε ηλικία 78 ετών.

Γεννημένος στις 26 Φεβρουαρίου του 1945 στη Θεσσαλονίκη, ο «Ξανθός» ως αθλητής έπαιξε αποκλειστικά στον Άρη ως αθλητής, στον οποίο αγωνίστηκε από το 1959 μέχρι το 1978. Η σεζόν 1978-1979 τον βρήκε προπονητή πάλι στην ομάδα του Άρη σε μια πολύ όμορφη ιστορία που ο παλιός παίχτης έγινε άμεσα προπονητής.

Ως προπονητής, ο Γιάννης Ιωαννίδης συγκαταλέγεται στους κορυφαίους Έλληνες, κατακτώντας συνολικά 12 πρωταθλήματα και έξι Κύπελλα και έχοντας επικές μονομαχίες με άλλους προπονητές, τόσο στον πάγκο το Άρη όσο και στον πάγκο του Ολυμπιακού.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης ασχολήθηκε και με την πολιτική, αρχίζοντας από τις εκλογές του 2004 μέχρι και αυτές του 2015 όπου εκλεγόταν βουλευτής στην περιφέρεια Α’ Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε υφυπουργός Αθλητισμού από το 2007 έως τον Οκτώβριο του 2009. Ο «Ξανθός» του ελληνικού μπάσκετ, ανέλαβε ξανά το υφυπουργείο Αθλητισμού και συγκεκριμένα από τον Ιούνιο του 2012 μέχρι εκείνον του 2013.

«Έφυγε ο Γιάννης… Ένας σπουδαίος δάσκαλος για το μπάσκετ, ένας πετυχημένος επαγγελματίας, ένας Νικητής.

Ζήσαμε μαζί απίστευτες στιγμές χαράς αλλά και κάποιες λιγότερες στιγμές λύπης. Νιώθω ότι έφυγε ένας δικός μου άνθρωπος, ένα μέλος της ευρύτερης οικογένειάς μου, ένας μεγάλος μου αδερφός.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, η παρακαταθήκη του Γιάννη Ιωαννίδη στην κοινωνία μας είναι η κληρονομιά που αφήνει πίσω του ένας Πρωταθλητής.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει, καλό ταξίδι φίλε μου…»