Τουλάχιστον είκοσι άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο παιδιά, έχασαν τη ζωή τους στο Μέστρε, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Βενετία, εξαιτίας πτώσης λεωφορείου από οδογέφυρα, σύμφωνα με την ιταλική τηλεόραση RAI.

Οι τραυματίες από την πτώση λεωφορείου είναι δέκα και έχουν μεταφερθεί σε διάφορα νοσοκομεία της περιοχής.

Στην περιοχή έσπευσαν πυροσβέστες και οι υπηρεσίες των πρώτων βοηθειών. Υπάρχουν τραυματίες και ο αριθμός των νεκρών είναι πιθανόν να αυξηθεί.

Το λεωφορείο των υπεραστικών συγκοινωνιών της περιφέρειας Βένετο έπεσε πάνω σε ηλεκτρικά καλώδια σιδηροτροχιάς, που βρίσκεται κάτω από την οδογέφυρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica το αυτοκίνητο έπεσε από ύψος 10 μέτρων, ενώ όπως φαίνεται σε φωτογραφίες που έχουν ανέβει στα social media, διακρίνεται το λεωφορείο να έχει πιάσει και φωτιά.

Όπως αναφέρει το ιταλικό πρακτορείο Ansa το λεωφορείο, το οποίο κινούνταν με μεθάνιο έπιασε φωτιά αμέσως μετά το συμβάν. Στο σημείο βρέθηκαν ασθενοφόρα και πυροσβέστες, οι οποίοι ακόμα προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Ο δήμαρχος της Βενετίας Λουίτζι Μπουνιάρο έκανε γνωστό ότι κήρυξε την Τετάρτη ημέρα πένθους στην πόλη του. Παράλληλα, ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι «ήταν ένα λεωφορείο υπεραστικών συγκοινωνιών που μετέφερε τουρίστες σε τοπικό κάμπινγκ».

«Πολλά από τα θύματα ήταν ξένα. Βρήκαμε ουκρανικά διαβατήρια», ανέφερε ο Μπουνιάρο στο Rai News 24.

Μιλώντας στο Tg1, ο νομάρχης της Βενετίας, Μικέλε ντι Μπάρι, ανέφερε πως ανάμεσα στα θύματα είναι και ο οδηγός, ο οποίος ήταν το τελευταίο πτώμα που ανασύρθηκε.

«Είναι δύσκολο να αναγνωρίσουμε τα πτώματα», προσέθεσε.

Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Πιαντεντόζι το τραγικό περιστατικό συνέβη στις 19:45 το απόγευμα όταν το λεωφορείο κάτω από αδιευκρτίνιστες συνθήκες έσπασε το προστατευτικό κιγκλίδωμα της γέφυρας και έπεσε από ύψος 30 μέτρων.

«Τα αίτια δεν έχουν εξακριβωθεί. Επιπρόσθετα με την πτώση, ένας σημαντικός παράγοντας φαίνεται να ήταν πως το λεωφορείο κινούνταν με μεθάνιο που έκανε τη φωτιά να εξαπλωθεί πιο γρήγορα», είπε χαρακτηριστικά ο Πιαντεντόζι μιλώντας στο Tg1.

Μάλιστα σε ερώτηση αν υπάρχουν ακόμα εγκλωβισμένα άτομα στο λεωφορείο, ανέφερε πως «μπορεί να υπάρχουν».

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Μπουνιάρο έκανε λόγο για «μια τεράστια τραγωδία που έπληξε την κοινότητά μας σήμερα το απόγευμα. Διέταξα αμέσως την πόλη να θρηνήσει, στη μνήμη των πολυάριθμων θυμάτων που βρίσκονταν στο λεωφορείο που έπεσε. Πρόκειται για σκηνή Αποκάλυψης, δεν υπάρχουν λόγια».

Τη συμπαράστασή της προς τις οικογένειες των θυμάτων εξέφρασε η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι.