Λουκέτο για δεύτερη φορά μπήκε στο 6ο νηπιαγωγείο Νέας Σμύρνης, την Παρασκευή (22/9), καθώς ο Δήμος δεν πληρώνει το ενοίκιο στους ιδιοκτήτες του οικοπέδου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, τα παιδιά του εν λόγω νηπιαγωγείου προκειμένου να μην χάσουν την σχολική χρονιά, μεταφέρονται  καθημερινά με πούλμαν σε 2 διαφορετικά νηπιαγωγεία στην Καλλιθέα.

Τα παιδιά μεταφέρονται σε δύο διαφορετικά νηπιαγωγεία

Οι ιδιοκτήτες που κατέχουν το 1/3 του οικοπέδου από τη στιγμή που δεν έχουν ικανοποιηθεί οι απαιτήσεις τους, δηλαδή να τους δοθεί το ποσό των 560.000 ευρώ, αποφάσισαν να βάλουν το λουκέτο στο σχολείο.

Τον Ιούνιο έγινε ένα δημοτικό συμβούλιο στο οποίο αποφασίστηκε ότι αυτά τα χρήματα θα δοθούν στους ιδιοκτήτες ωστόσο η απόφαση δεν εφαρμόστηκε.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του νηπιαγωγείου, Μαρίνα Σιαδήμα, μίλησε στο Mega και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» περιγράφοντας ακριβώς την κατάσταση.

«Δυστυχώς μιλάμε για δεύτερη φορά μέσα στον χρόνο για το ίδιο θέμα. Από το 2017 η κατάσταση παραμένει η ίδια, λένε πως θα λυθεί το θέμα και ποτέ δεν γίνεται κάτι τέτοιο. Τον Μάιο είχαμε σχεδόν το ίδιο, και μάλιστα είχαμε δύο μέρες χωρίς ρεύμα γιατί ο Δήμος παρέλειψε να πληρώσει τα τιμολόγια του ρεύματος του σχολείου και τα παιδιά ταλαιπωρήθηκαν», είπε αρχικά.

«Την Παρασκευή βρήκαμε ένα διπλοκλειδωμένο λουκέτο»

«Φτάσαμε σε μία διαδικασία και κινητοποιηθήκαμε και μέσω των ΜΜΕ, που μας στήριξαν, για να έχουμε το αυτονόητο, να έχουμε σχολείο. Τότε μας έδωσαν τον λόγο τους ότι θα τακτοποιηθεί το ζήτημα. Στις 21 Ιουνίου μπήκε ο Δήμος μέσα στο σχολείο και δημιούργησε τμήμα ΚΔΑΠ (κέντρο δημιουργικής απασχόλησης) και μείναμε ήσυχοι ότι το θέμα είχε τελειώσει», συμπλήρωσε η κ. Σιαδήμα.

Για τις κινήσεις που έγιναν προκειμένου να πληρωθεί το ενοίκιο στους ιδιοκτήτες, η κ. Σιαδήμα επισήμανε πως: «όταν ξεκίνησε η σχολική χρονιά ακούγονταν φήμες για κλείσιμο του σχολείου και μας είπαν να μην δώσουμε σημασία. Την Παρασκευή βρήκαμε ένα διπλοκλειδωμένο λουκέτο και καμία ενημέρωση. Υπάρχει πρόβλημα με το σχολείο, το σχέδιο είναι να χωριστούν σε 3 σχολεία που ήδη λειτουργούν σε προκάτ. Σύμφωνα με την απόφαση που πάρθηκε σήμερα θα έρθουν οι τοπικοί άρχοντες να ανοίξουν το σχολείο με δική τους ευθύνη. Υποτίθεται πως αύριο ξεκινούν οι διαδικασίες για να πληρωθούν τα χρήματα και να επικοινωνήσουν με τον Άρειο Πάγο για να δοθεί άδεια επαναλειτουργίας. Αυτό θα πάρει τουλάχιστον 15 μέρες. Ειπώθηκε ότι δεν δόθηκαν αυτά τα λεφτά γιατί υπήρχαν άλλες προτεραιότητες».

Δείτε το βίντεο: