Μεγάλες ανακατατάξεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη.

Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι πλέον ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που δεν άφησε ανεπηρέαστη και την εφημερίδα «Αυγή» καθώς ο διευθυντής της, άμεσα προσκείμενης στον ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Ραπανάκη, υπέβαλε την παραίτησή του.

Έτσι, το σημερινό φύλλο της εφημερίδας κυκλοφόρησε χωρίς διευθυντή ενώ να σημειωθεί πως ο κύριος Ραπανάκης που είχε ταχθεί ανοιχτά υπέρ της υποψηφιότητας Αχτσιόγλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ραπανάκης είχε υποβάλει την παραίτησή του από την περασμένη Παρασκευή και το όνομά του αφαιρέθηκε σήμερα από την ταυτότητα.

Η κόντρα Ραπανάκη – Πολάκη

Τον περασμένο Ιούλιο, μέσω των social media είχε ξεσπάσει κόντρα ανάμεσα στον διευθυντή της «Αυγής», Σπύρο Ραπανάκη, και τον Παύλο Πολάκη, με αφορμή τα σχόλια του δεύτερου για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Αυτό που φαίνεται να ενόχλησε τον δημοσιογράφο ήταν οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησε ο κ. Πολάκης στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ περί «καλλιστείων» και «όρων lifestyle».

«Ο Αλέξης ως πρόεδρος, ακόμη και με τους όρους life style που τείνουμε να αποδεχτούμε, ήταν περισσότερο από επαρκής. Αποδείχτηκε, όμως, ότι αυτό δεν ήταν αρκετό. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε τόσο κρίσιμη φάση, που διαδικασίες fast track με χαρακτηριστικά καλλιστείων ή με επικέντρωση σε επίπλαστα ψευδο-διλήμματα (Κέντρο ή Αριστερά;) δεν πρόκειται να τον ανατάξουν», είχε πει μεταξύ άλλων ο Παύλος Πολάκης, σε ένα σχόλιο που ερμηνεύθηκε ως αιχμή κατά της Έφης Αχτσιόγλου.

Eπιπλέον, εξέθεσε την πρόταση να γίνουν οι εκλογές για την επιλογή αρχηγού μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, λέγοντας τα εξής: «Αν πάμε σε μια λογική και μια fast track διαδικασία και με όρους life style που προσπαθούν να επιβάλουν μια σειρά από συστημικά Μέσα, τότε σε αυτή τη διαδικασία εγώ δεν έχω θέση».