Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης βρέθηκε σήμερα στη Βουλή με αφορμή τη συνάντησή του με τον Σωκράτη Φάμελλο και της παράδοσης του γραφείου του στον κ. Κασσελάκη καθώς βάσει των κανονισμών της Βουλής δεν επιτρέπεται πλέον να το διατηρεί.

Παράλληλα μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο που κράτησε περίπου μιάμιση ώρα, ο κ. Κασσελάκης έκανε γνωστό πως ο κ. Φάμελλος παραμένει πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης στο νέο του γραφείο

Ο διάλογος Κασσελάκη – Φάμελλου:

Φάμελλος: Πρόεδρε, είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη και χαρά που σε καλωσορίζω στην έδρα της παραγωγής πολιτικής, όπως είναι και τα γραφεία μας στην Κουμουνδούρου. Όπως σου είπα και από το πρώτο βράδυ, πέρα από τα θερμά συγχαρητήρια, είμαστε εδώ για να πιάσουμε δουλειά γιατί η κοινωνία μας έχει ανάγκες, έχει αγωνίες και πρέπει να ανταποκριθούμε σε αυτή τη μεγάλη τιμή και ευθύνη που πλέον είναι και στις δικές σου πλάτες.

Κασσελάκης: Ευχαριστώ πάρα πολύ Σωκράτη και να συνεχίσεις ως πρόεδρος της Κ.Ο να κάνεις την πολύ καλή δουλειά που κάνεις και πάντα για το καλό του τόπου.

Φάμελλος: Γνωρίζετε όλοι και γνωρίζει πολύ καλά και ο Πρόεδρος ότι έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, το είπε άλλωστε το πρώτο βράδυ που έφτασε στα γραφεία μας. Έχουμε πολύ δουλειά είναι πάρα πολύ υψηλή η ευθύνη. Ξέρουμε ότι με συλλογικότητα, ειλικρίνεια και δικαιοσύνη θα κάνουμε αυτό που πρέπει για τη χώρα μας και την κοινωνία μας.

Κασσελάκης: Η υποψηφιότητά μου για την προεδρία του κόμματος ήταν κινηματική. Έχουμε ευθύνη σε όλο τον κόσμο και στους 150.000 ψηφοφόρους που μας εμπιστεύτηκαν ως παράταξη αλλά και σε όλο τον κόσμο που έχουμε γνωρίσει, να παράγουμε καλό έργο στη Βουλή αλλά να είμαστε επίσης και έξω στην κοινωνία. Πιστεύω ότι θα κάνουμε μία εξαιρετική ομάδα. Και να συνεχίσεις δυνατά.

Φάμελλος: Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε όλοι μαζί.

Έπειτα ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με την αντιπρόεδρο της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη και με βουλευτές της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Με την Όλγα Γεροβασίλη

Στο γραφείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Η ξενάγηση στη Βουλή συνεχίστηκε με την επίσκεψη στην αίθουσα της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου, εκεί που όπως φαίνεται δεν θα βρεθεί, τουλάχιστον όχι ακόμα, καθώς δεν είναι εκλεγμένος βουλευτής και ο ίδιος έχει δηλώσει πως δεν επιθυμεί να παραιτηθεί κάποιος από τους τρεις βουλευτές επικρατείας και να πάρει τη θέση του.

Δείτε εικόνες από την ξενάγηση:

Η ξενάγηση από τον Σωκράτη Φάμελλο

Στα γραφεία της Βουλής

Με τον Σωκράτη Φάμελλο και τα υπόλοιπα μέλη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Με τον Σωκράτη Φάμελλο

Με τα μέλη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ