Μετά από συνάντηση που είχε με τον Στέφανο Κασσελάκη, η Έφη Αχτσιόγλου δήλωσε ότι αν και ο νέος ηγέτης του κόμματος της πρότεινε να αναλάβει κάποια θέση στον ΣΥΡΙΖΑ της επόμενης μέρας η ίδια δεν δέχτηκε.

«Στην παρούσα φάση της ζωής μου δεν θέλω να αναλάβω θέση δεν έχω την ενέργεια αυτή στιγμή», είπε η μέχρι πρότινος υποψήφια για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ενώ σημείωσε ότι το κλίμα της συνάντησης ήταν εξαιρετικό.

Ακόμα διευκρίνισε ότι δεν θα συνεχίσει να είναι τομεάρχης Οικονομικών ενώ η άρνησή της έχει να κάνει όπως είπε με προσωπικούς λόγους.

«Συναντηθήκαμε και ανταλλάξαμε κάποιες απόψεις. Από τη δική μου πλευρά του ευχήθηκα φυσικά καλή δύναμη. Μου είπε αν θέλω οποιαδήποτε θέση που θα ενδιέφερε. Του είπα ότι στην παρούσα φάση της ζωής μου δεν έχω την δυνατότητα να αναλάβω οποιαδήποτε θέση διότι μετά από πρώτη γραμμή αντιπολίτευσης για δύο χρόνια και διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις δεν έχω αυτή τη στιγμή την ενέργεια. Είναι αμιγώς προσωπική απόφαση», είπε η κα Αχτσιόγλου μετά τη συνάντησή και πρόσθεσε:

«Δεν έχω την ενέργεια να αναλάβω αυτή τη στιγμή κάποια άλλη θέση πέραν από αυτή που αντιστοιχεί στη βουλεύτρια του Δυτικού Τομέα Αθηνών. Είναι, ξαναλέω, καθαρά προσωπική απόφαση που έχει να κάνει με τις δικές μου δυνατότητες που νομίζω ότι ένας πολιτικός πρέπει να ξέρει πότε έχει ενέργεια να δώσει κάτι παραπάνω και πότε δεν την έχει, και να το λέει αυτό θαρρετά.

Είμαι εδώ. Θα είμαι εδώ για να συζητάμε οτιδήποτε θέλει. Ο ίδιος μου είπε ότι οπωσδήποτε θα χρειαστεί τις συμβουλές μου».

Ο διάλογος με δημοσιογράφους

Θα μείνετε τομεάρχης Οικονομικών;

-Όχι, όχι δεν θα αναλάβω καμία χρέωση.

Ούτε σας πρότεινε κάτι συγκεκριμένο;

-Ο ίδιος μου είπε οποιαδήποτε θέση θέλω. Αρνήθηκα, το είπα εξαρχής. Κάναμε μία πιο γενική κουβέντα. Δεν περάσαμε σε πιο ειδικά. Του διευκρίνισα ότι δεν έχω τη δυνατότητα αυτή τη στιγμή προσωπικά να αναλάβω κάτι περισσότερο λόγω του μεγάλου φόρτου που υπέστην το προηγούμενο διάστημα. Άρα είναι προσωπική η απόφαση. Το κλίμα ήταν μία χαρά, εξαιρετικό.