Η κλινική στα Χανιά που εμπλέκεται στην υπόθεση με τις παράνομες υιοθεσίες έχει σφραγιστεί, ωστόσο τα θύματα δεν έχουν ξεχάσει όσα βίωσαν.

Η Ελένη, μια 39χρονη σήμερα γυναίκα, μίλησε για την υπόθεση και για τις προσπάθειες που έκανε στη συγκεκριμένη κλινική έτσι ώστε να αποκτήσει παιδί με τον σύζυγό της.

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες για τη διαβόητη κλινική στα Χανιά

Η ίδια, μιλώντας στον Ant1, έκανε λόγο για επτά αποτυχημένες υποβοηθούμενες επεμβάσεις και 4 εικονικές – όπως καταγγέλλει – εμβρυομετοφορές από τα προφυλακισμένα μέλη της κλινικής.

«Εγώ έχω δώσει περίπου 20.000 ευρώ για επτά εξωσωματικές και παιδί δεν έχω αποκτήσει. Είχαν κάνει τέσσερις εικονικές εμβρυομεταφορές και έπαιρνα 18 χάπια την ημέρα, χωρίς καν να μου έχουν βάλει έμβρυα», είπε.

Για τη μεταφορά του γενετικού υλικού

Την Τετάρτη, παρουσία εκπροσώπου της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, ολοκληρώθηκε η μεταφορά του γενετικού υλικού από τη συγκεκριμένη κλινική στο Γενικό Νοσοκομείου Χανίων.

Η Μαρία Παπαδάκη, δικηγόρων θυμάτων κλινικής, δήλωσε στον Ant1 ότι, «η Εθνική Αρχή θα επιτρέψει μέσα από συγκεκριμένη διαδικασία να υπάρχει πρόσβαση στο γενετικό υλικό από εκείνους που είχαν δώσει υλικό στην κλινική».

«Δεν ξέρω αν μπορεί να αποδειχθεί, δηλαδή αν δικό μου γενετικό υλικό, μαζί γονιμοποιημένο με το σπέρμα του συζύγου, είτε και με άλλο, δεν ξέρω τι αλχημείες μπορούσαν να κάνουν, δεν θα το μάθουμε ποτέ αν έχει μεταφερθεί σε άλλη γυναίκα», δήλωσε θύμα των επιτήδειων από την κλινική.

Υπενθυμίζεται ότι από τα συνολικά οκτώ άτομα που κατηγορούνται, προφυλακίστηκαν τέσσερα, ο γυναικολόγος και ιδιοκτήτης της κλινικής, ο εμβρυολόγος και δυο μέλη βοηθητικού προσωπικού της κλινικής.