Όπως ανακοίνωσε στο Telegram τη Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου ο διορισμένος από τη Μόσχα κυβερνήτης της Σεβαστούπολης Μιχαήλ Ραζβοζάγιεφ «ο εχθρός εξαπέλυσε μια πυραυλική επίθεση στο αρχηγείο του στόλου».

Η Σεβαστούπολη, όπου βρίσκεται το αρχηγείο του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις στη χερσόνησο της Κριμαίας και προσαρτήθηκε παράνομα από τις δυνάμεις της Μόσχας το 2014.

Τον τελευταίο μήνα, η Ουκρανία έχει εντείνει τις επιθέσεις σε ρωσικές στρατιωτικές βάσεις και άλλες εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένης της αεράμυνας, στην Κριμαία.

Τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης TASS ανέφεραν ότι τα συντρίμμια «σκορπίστηκαν σε εκατοντάδες μέτρα» μετά την επίθεση με πυραύλους. Το TASS πρόσθεσε ότι μεγάλος αριθμός ασθενοφόρων κατευθυνόταν προς το σημείο της επίθεσης.

Ο Ραζβοζάγιεφ είπε επίσης ότι ένα κομμάτι από σκάγια έπεσε κοντά στο Θέατρο Λουνατσάρσκι.

Σύμφωνα με τον Ραζβοζάγιεφ οι υπηρεσίες του πήγαν στο σημείο της επίθεσης και οι πληροφορίες για τυχόν θύματα διευκρινίζονται.

Σε μια ενημέρωση αργότερα την Παρασκευή, ο Ραζβοζάγιεφ είπε ότι δεν υπήρχε πλέον «κίνδυνος πυραύλων και αεροπορίας» μετά το περιστατικό.

Ο Ραζβοζάγιεφ είχε προειδοποιήσει προηγουμένως ότι μια άλλη επίθεση ήταν πιθανή και ενθάρρυνε τους κατοίκους να αποφύγουν το κέντρο της πόλης.