Στο Παλάτι των Βερσαλλιών πραγματοποιήθηκε το επίσημο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του βασιλιά Καρόλου, ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Στην «Αίθουσα των Κατόπτρων» έδωσαν το παρών 160 καλεσμένοι μεταξύ των οποίων ο τραγουδιστής των Rolling Stones, Μικ Τζάγκερ με τη σύντροφό του Μέλανι Χάμρικ και ο ηθοποιός Χιου Γκραντ με τη σύζυγό του Άννα Ελίζαμπετ Έμπερσταϊν, σύμφωνα με την ανταπόκριση της Guardian.

Οι λεπτομέρειες του μενού και της διακόσμησης

To τραπέζι μήκους 60 μέτρων ήταν διακοσμημένο με τριαντάφυλλα και ορτανσίες σε αποχρώσεις του ροζ, του μωβ και του λευκού.

Το μενού το οποίο ήταν εμπνευσμένο από τις γεύσεις του Λουδοβίκου ΧΙV περιελάμβανε μπλε αστακό, καβούρι με αμύγδαλα και δυόσμο, κοτόπουλο μπρεζέ με καλαμπόκι και γκρατέν μανιτάρια πορτσίνι, ποικιλία γαλλικών και αγγλικών τυριών και μακαρόν με κρέμα από φρέσκα βατόμουρα και λίτσι.

Τις εντυπώσεις έκλεψαν η βασίλισσα Καμίλα και η πρώτη κυρία της Γαλλίας Μπριζίτ Μακρόν, οι οποίες επέλεξαν να φορέσουν δημιουργίες του γαλλικού οίκου Dior με σχεδόν ίδια απόχρωση του μπλε.

Οι ενδυματολογικές επιλογές

Η βασίλισσα Καμίλα έκανε μία από τις ωραιότερες εμφανίσεις της επιλέγοντας μια μεταξωτή τουαλέτα με ασορτί κάπα στο αγαπημένο της χρώμα, σύμφωνα με την Daily Mail.

Τη συνδύασε με διαμαντένια κοσμήματα από την προσωπική συλλογή της βασίλισσας Ελισάβετ τα οποία της είχαν δοθεί ως γαμήλιο δώρο από τον πατέρα της.

Την υποδέχθηκε στο κόκκινο χαλί των Βερσαλλιών η σύζυγος του Γάλλου Προέδρου, η οποία επέλεξε μία πιο μίνιμαλ δημιουργία του οίκου με διαφάνεια στα μανίκια και κεντημένα κρύσταλλα στην μέση στο λαιμό και στους καρπούς.

Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν ο διευθύνων σύμβουλος της LVMH, Μπερνάρντ Αρνό, ο πρώην προπονητής της Αρσενάλ, Αρσέν Βέγκνερ και οι ηθοποιοί Σαρλότ Γκέινσμπουργκ και Καρόλ Μπεκέτ.

View this post on Instagram

A post shared by Gala (@galafr)

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)