Τις εντυπώσεις έκλεψε το μπλοκ των εποχικών πυροσβεστών στην μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Με μαζικότητα και παλμό οι εποχικοί πυροσβέστες διαδήλωσαν στους δρόμους της Αθήνας διεκδικώντας τη μονιμοποίησή τους, ένα πάγιο αίτημα του κλάδου που όμως λαμβάνει επείγον χαρακτήρα μετά και το καταστροφικό καλοκαίρι με τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες.

«Ήρθε η ώρα να βγάλουμε τα μπεζ, οι καταστροφές δεν είναι εποχικές», ήταν ένα από τα συνθήματα που φώναξαν στην πορεία με αναφορά στο χρώμα της στολής τους – μπεζ- που τους διαφοροποιεί από τους μόνιμους συναδέλφους τους.

Εκπρόσωποι των πυροσβεστών παρέδωσαν ψήφισμα στο υπουργείο Οικονομικών και στη συνέχεια στη Βουλή με τo οποίo ζητούν μονιμοποίηση ενώ επισημαίνουν τα χιλιάδες κενά.

Άνιση μεταχείριση

«Αυτοί με τα μπεζ», «Για τον πολίτη δίνουμε την ψυχή μας, εσάς ούτε που καίγεται καρφί για τη ζωή μας», «Νέο αίμα στην πρώτη γραμμή, μόνιμοι τώρα όλοι οι εποχικοί» ήταν μερικά από τα συνθήματα που αναγραφόταν στα πανό τους υπογραμμίζοντας την άνιση μεταχείρισή τους από την Πολιτεία την ώρα που σε αντίξοες συνθήκες δίνουν μάχη μαζί με τους μόνιμους συναδέλφους τους απέναντι στις φλόγες και τις πλημμύρες.

Συνομιλώντας με τον Γ.Γ. του ΚΚΕ στο Σύνταγμα εκπρόσωποι των πυροσβεστών υπογράμμισαν ότι “οι ανάγκες της πυροσβεστικής δεν είναι εποχιακές” και ότι στις 31 Οκτωβρίου “δυστυχώς θα πάνε στο ταμείο ανεργίας”, παρότι υπάρχουν 3.500 κενά.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας συνομιλεί με τους εποχικούς πυροσβέστες

Πλημμύρισε το Σύνταγμα

Στη σελίδα τους στο Facebook οι εποχικοί πυροσβέστες που ταξίδεψαν από διάφορες περιοχές για να διαδηλώσουν σήμερα στην Αθήνα με τους υπόλοιπους απεργούς κάνουν λόγο για ανατριχιαστικές στιγμές και ευχαριστούν τους χιλιάδες που συμπαραστέκονται στα αιτήματά τους.