Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, η Μαρία Σάκκαρη επιβλήθηκε της Στορμ Χάντερ με 2-0 σετ (2-6, 4-6), παίρνοντας έτσι την πρόκριση για τον 3ο γύρο στο τουρνουά της Γουαδαλαχάρα στο Μεξικό όπου παίρνει μέρος αυτή την εβδομάδα.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα (πέραν ενός σημείου στο δεύτερο σετ) απέναντι στην Αυστραλή αντίπαλό της, φτάνοντας ουσιαστικά άνετα στην επικράτηση, που της δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσει όσο πιο μακριά μπορεί στο εν λόγω Όπεν.

Ιδανικό ξεκίνημα στον αγώνα για τη Σάκκαρη που έχοντας υπομονή μπόρεσε να φτάσει γρήγορα στο 3-0, παίρνοντας ένα καλό προβάδισμα. Το οποίο και διατήρησε, αφού η Χάντερ δεν μπόρεσε να αντιδράσει, με την Ελληνίδα να φτάνει στο 6-2 στα γκέιμ κάνοντας το 1-0 σετ.

Το δεύτερο σετ ήταν περίεργο για τη Μαρία. Η Αυστραλή μπήκε καλύτερα και με το μοναδικό της μπρέικ στον αγώνα έφτασε στο 2-0. Η Σάκκαρη μείωσε σε 2-1, όμως η Χάντερ βρέθηκε στο 4-2, όντας μάλιστα και 30-0 στο έβδομο γκέιμ.

Κάπου εκεί η Μαρία πήρε… μπρος και με οκτώ σερί πόντους έκανε την ανατροπή, ενώ έπειτα πήρε ένα επιβλητικό love game για το 4-4. Η Ελληνίδα από εκεί και πέρα ήταν ασταμάτητη, έχοντας την ψυχολογία με το μέρος της, παίρνοντας και τα άλλα δύο γκέιμ για το 6-4 και το τελικό 2-0 στα σετ.