Την απέχθειά του, στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, εξέφρασε για μια ακόμη φορά, ο δημοσιογράφος του Σκάι, Άρης Πορτοσάλτε, υπερασπιζόμενος στον τηλεοπτικό αέρα, το νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά, που έχει προκαλέσει πληθώρα αντιδράσεων.

Απεργία: «Παραλύει» η χώρα την Πέμπτη – Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

Ενόψει της αυριανής απεργίας ενάντια στο νομοσχέδιο, με αίτημα να αποσυρθεί, ο Αρης Πορτοσάλτε, προχώρησε σε μια δήλωση παραλήρημα.

Μάλιστα έφτασε στο σημείο να πει ότι οι εργαζόμενοι θα… σπρώχνονται για να δουλεύουν 6ήμερο και Κυριακή (για να λάβουν μια εξευτελιστικά μικρή πρόσθετη αμοιβή), ενώ διερωτήθηκε τι δουλειά έχουν να απεργούν ΑΔΕΔΥ και ΟΛΜΕ.

Πορτοσάλτε κατά απεργών… ξανά

«Είναι το νομοσχέδιο αυτό το εργασιακό του Γεωργιάδη… Όποιος θα δουλεύει την Κυριακή, εκεί θα γίνει – να μου το θυμηθείτε – θα γίνεται σπρωξίδι ποιος θα δουλεύει βάρδια Κυριακής. Γιατί ανεβαίνουν οι αποδοχές… Είναι το 75 της Κυριακής συν 40, άρα πάει 115», είπε ο Πορτοσάλτε και συνέχισε.

«Ποιο είναι το χαβαλεδιάρικο στην ιστορία… Θα περίμενε κανείς λογικά να του κάνει απεργία η ΓΣΕΕ, ο ιδιωτικός τομέας δηλαδή. Δεν κουνιέται η ΓΣΕΕ, ούτε κανένα άλλο σωματείο εργοστασιακό, αλλά η ΑΔΕΔΥ και η ΟΛΜΕ. Η ΑΔΕΔΥ δεν έχει καμία σχέση με το νομοσχέδιο. Δεν την αφορά καθόλου. Δεν μπορεί να νομοθετήσει ο υπουργός Εργασίας για το Δημόσιο. Είναι έξω από το χωράφι του. Η ΟΛΜΕ τι δουλειά έχει; Της είπε κανείς ότι θα δουλεύει την Κυριακή;».

Σημειώνεται ότι αύριο απεργούν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο με απόφαση της ΑΔΕΔΥ, οι εκπαιδευτικοί με απόφαση της ΟΛΜΕ, εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με απόφαση Ομοσπονδιών και εργατικών Κέντρων, οι ναυτεργάτες. Απεργιακές κινητοποιήσεις πραγματοποιούν και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ.