Οι celebrities ρίχνονται στη μάχη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών όπου ανακοινώνουν ο ένας μετά τον άλλο τις υποψηφιότητές τους. Στις δημοτικές εκλογές αποφάσισε να συμμετάσχει και η μητέρα του Σάκη Ρουβά καθώς θα είναι υποψήφια με την νυν δήμαρχο Κέρκυρας, Μερόπη Υδραίου.

Συγκεκριμένα η Μαρία-Ιωάννα Πανάρετου, όπως είναι το όνομα της μητέρας του Σάκη Ρουβά θα εμπλακεί στα κοινά στο δήμο της Κέρκυρας θέτοντας υποψηφιότητα για τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου. Την είδηση έκανε γνωστή η Μερόπη Υδραίου τονίζοντας ότι είναι η μητέρα των Σάκη, Βασίλη και Απόστολου Ρουβά και έχει συμμετάσχει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις της Κέρκυρας.

Η μητέρα του Σάκη Ρουβά ρίχνεται στη μάχη των δημοτικών εκλογών.

Η νυ δήμαρχος της Κέρκυρας, Μερόπη Υδραίου χαρακτήρισε την μητέρα του Σάκη Ρουβά ως «μια γυναίκα που αποτελεί τον πλήρη ορισμό του μαχητή». Συγκεκριμένα σε ανάρτησή της στο facebook δήλωσε:

«Η Μαρία Πανάρετου έχει θετική σκέψη, είναι μια γυναίκα που αποτελεί τον πλήρη ορισμό του μαχητή. Ξέρει να δίνει μάχες.

Προχωράμε μπροστά ενωμένοι.

Το δικό μου μήνυμα είναι το σχέδιο Κέρκυρα 2028, ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα έργων και μεγάλων αλλαγών.

Εμείς έχουμε έργο, πρόγραμμα και τα μάτια στραμμένα στο αύριο.»

Η σχετική ανάρτηση αναφέρει χαρακτηριστικά:

Ο ιδιαίτερος δεσμός του Σάκη Ρουβά με τη μητέρα του

Ο γνωστός τραγουδιστής, αναφερόμενος στη μητέρα του, είχε δηλώσει κατά το παρελθόν: «Ξέρεις, τη νιώθω πολύ κοντά μου, γιατί έχουμε πολύ μικρή διαφορά ηλικίας. Ήταν μόλις 17,5 χρόνων όταν με έκανε. Ήταν παιδί. Βλέπω 18άχρονα κορίτσια σήμερα και δεν μπορώ να διανοηθώ πως θα μπορούσαν να μεγαλώνουν παιδιά. Το ίδιο ισχύει και για τη στάση της μητέρας μου σε διάφορα περιστατικά, όπως και για τον τρόπο που την αντιμετώπιζα εγώ».

Το 1984 ήρθε το διαζύγιο για τους γονείς του Σάκη Ρουβά.

Στη συνέχεια, ο Σάκης, αναφέρθηκε διαχρονικά στη σχέση τους: «Είχαμε πάντα ένα πολύ ξεχωριστό δέσιμο μεταξύ μας, πάντα ήταν κοντά μου, αλλά η σχέση μας έχει περάσει από πολλές διαφορετικές φάσεις. Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια άλλαζα όχι μόνο εγώ, αλλά και τα πάντα γύρω μου, όπως και ο τρόπος που βλέπω τους ανθρώπους και τους αναλύω. Μεγαλώνοντας, λοιπόν, όλα τα γεγονότα της ζωής μου τα επισκέπτομαι ξανά με διαφορετικό τρόπο, τα αντιλαμβάνομαι και διαφορετικά κοιτάζοντάς τα από απόσταση».

Σχετικά με το τραγούδι και τη βοήθεια της μητέρας του, ο διάσημος τραγουδιστής, είχε τονίσει: «Πάντως, η μητέρα μου είχε διακρίνει από νωρίς κάποιες δυνατότητες σε εμένα και με ενθάρρυνε στα βήματά μου, όπως και όλη μου η οικογένεια. Εκείνη βέβαια ακόμη περισσότερο, καθώς ήταν καλλιτέχνης – ερασιτέχνης μεν, αλλά καλλιτέχνης, γιατί αυτό ή το έχεις μέσα σου ή δεν το έχεις».