Κατεπείγουσα ΕΔΕ διενεργείται στο ογκολογικό νοσοκομείο «Μεταξά», μετά την αναβολή σοβαρής επέμβασης σε ασθενή, στην οποία είχε χορηγηθεί γενική αναισθησία και παρέμεινε επί μία ώρα πάνω στο χειρουργικό τραπέζι.

Συγκεκριμένα, μετά το περιστατικό, ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου, κ. Ευσταθόπουλος, διέταξε την διενέργεια ΕΔΕ προκειμένου να διαπιστωθεί η αιτία σοβαρής βλάβης στο σύστημα εξαερισμού της χειρουργικής αίθουσας που είχε ως αποτέλεσμα τη ταλαιπωρία της 52χρονης ασθενούς.

Το περιστατικό

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, που επικαλείται πληροφορίες από τη Γυναικολογική κλινική του νοσοκομείου, όταν ξύπνησε η ασθενής, ενημερώθηκε πως η επέμβαση προγραμματίστηκε να γίνει για σήμερα το πρωί. Με βάση το περιστατικό αυτό έγινε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή της διοίκησης του νοσοκομείου, εκπροσώπων Περιφέρειας, του δήμου Πειραιά και του τοπικού Ιατρικού Συλλόγου, σε μια προσπάθεια ιεράρχησης στην αντιμετώπιση των πολύ σοβαρών προβλημάτων στις υποδομές του «Μεταξά», λόγω της παλαιότητας του κτιρίου.

Κάποια από τα έργα έχουν ήδη δρομολογηθεί, μέσω του προγράμματος κτιριακής αναβάθμισης των νοσοκομείων. Το πρόβλημα, όμως, που αφορά το κεντρικό σύστημα ψύξης – θέρμανσης έχει μείνει «πίσω», καθώς ακυρώθηκε ο σχετικός διαγωνισμός.

Μέσω των κονδυλίων που έχει εξασφαλίσει η Περιφέρεια, μέσω ΕΣΠΑ, θα επουλωθούν κάποια από τα ζητήματα του νοσοκομείου,όπως η αντικατάσταση των ακτινοθεραπευτικών μηχανημάτων τα οποία λειτουργούν επί 10 – 15 χρόνια και παρουσιάζουν συχνές βλάβες, καθώς και η προμήθεια σύγχρονου αξονικού τομογράφου.

Οι γιατροί ανέβαλαν σοβαρό χειρουργείο

Καρατομήθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου – Κακή διαχείριση καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων

Πριν από δύο εβδομάδες, ο υπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε απομακρύνει, από τη θέση του, τον έως τότε διοικητή του νοσοκομείου, λόγω της έλλειψης που παρατηρήθηκε στην προμήθεια των φαρμάκων, τα οποία χρησιμοποιούνται στις χημειοθεραπείες.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων είχαν αποδώσει σε κακή οικονομική διαχείριση την έλλειψη κονδυλίων για την προμήθεια των συγκεκριμένων φαρμάκων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ορισμένοι ογκολογικοί ασθενείς να υποβάλλονται με καθυστέρηση στις θεραπείες τους.