Συνεχίζεται ο εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον υποψήφιο για την προεδρία Ευκλείδη Τσακαλώτο να εξαπολύει επίθεση σε βάρος του Στέφανου Κασσελάκη, χαρακτηρίζοντας μεγάλο λάθος την επιλογή του να ταξιδέψει μέχρι τη Μακρόνησο για το νέο του προεκλογικό σποτ.

Ο κ. Τσακαλώτος, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι ήταν «μεγάλο λάθος το βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη από τη Μακρόνησο».

Η επιλογή Κασσελάκη, «δείχνει έλλειψη γνώσης της Ιστορίας και της Αριστεράς, δείχνει έλλειψη συναισθηματικής νοημοσύνης», ανέφερε, ο κ. Τσακαλώτος, ζητώντας μάλιστα «συγγνώμη εκ μέρους όλου του ΣΥΡΙΖΑ».

«Τι έκανε η κυβέρνηση μετά τον Ιανό;»

Ο κ. Τσακαλώτος, στην ίδια συνέντευξη, τόνισε επίσης ότι είναι επιτακτική η ανάγκη ενός νέου φορέα που θα σχεδιάσει την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας.

«Αυτό που χρειάζεται είναι η αλλαγή μοντέλου, ένα κράτος που να σχεδιάζει. Πόσους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, διέθεσε η ΝΔ για την ανθεκτικότητα; Τι έκανε μετά τον «Ιανό»;», διερωτήθηκε και συμπλήρωσε:

«Η πολιτεία πρέπει να ακούει τους επιστήμονες, τους τοπικούς φορείς, τα κινήματα, να ενσωματώνει την περιφερειακή διάσταση. Και όχι να αγνοεί κάθε φωνή που δεν ευθυγραμμίζεται με την πολιτική της».

Ο ίδιος σημείωσε ότι πρέπει «να νιώθουμε περηφάνια για τις ιδέες της Αριστεράς. Αποδείχθηκε άλλωστε -μετά την πανδημία, την οικονομική και ενεργειακή κρίση– η αξία των κοινών, των δημόσιων αγαθών. Και η αποτυχία του νεοφιλελεύθερου μοντέλου –ό,τι είναι ιδιωτικό είναι καλό, ό,τι είναι δημόσιο είναι κακό– που πρεσβεύει η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Το σποτ Κασσελάκη

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης, ενόψει των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ, ανάρτησε ένα βίντεο από την επίσκεψή του στην Μακρόνησο, στην οποία τον συνόδευσε ο βουλευτής Επικρατείας του κόμματος, πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης.

«Εδώ, στη Μακρόνησο, απέναντι από την Αττική, κόπηκε η Ελλάδα στα δύο. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με τις πληγές μας. Γιατί μόνο τότε μπορούμε να τις επουλώσουμε», ανέφερε, ο κ. Κασσελάκης, και μεταξύ άλλων αναφέρεται στα βασανιστήρια που υπέστησαν χιλιάδες αγωνιστές «Για να γίνουν καλοί πολίτες για το κράτος της Δεξιάς. Όμως δεν πρόδωσαν τις ιδέες τους».

Εμφανίζεται δε να στέλνει μήνυμα ενότητας, λέγοντας, ότι «οι εκλογές είναι μία ανταγωνιστική διαδικασία. Αυτό μας κάνει πολλές φορές να ξεχνάμε ποιοι είμαστε, από πού ερχόμαστε και τι θέλουμε να πετύχουμε. Συλλογικά ως κόμμα και όχι ατομικά ως υποψήφιοι. Γιατί το συλλογικό είναι πιο μεγάλο από τον καθένα μόνο του».

«Γι’ αυτό θα είμαστε όλοι μαζί», δηλώνει ο Στέφανος Κασσελάκης, σημειώνοντας: «Με μία λέξη: Αλληλεγγύη. Αλληλεγγύη μεταξύ μας. Για να φτιάξουμε στη συνέχεια ένα κράτος αλληλεγγύης για όλους τους πολίτες».