Συχνό φαινόμενο έχουν γίνει οι τηλεφωνικές αλλά και μέσω διαδικτύου απάτες, στη χώρα, με τους δράστες να επιδιώκουν να αδειάσουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς ανυποψίαστων πολιτών.

Σε κάποιες περιπτώσεις, όπως αυτή που σημειώθηκε χθες στην Πάτρα, οι απατεώνες παριστάνουν τους υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ, και μέσω τηλεφώνου προσπαθούν να αποσπάσουν τους κωδικούς των τραπεζικών λογαριασμών, με δόλωμα την κατάθεση χρημάτων του Power Pass.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, μια γυναίκα δέχθηκε κλήση στο κινητό της από τον άγνωστο ο οποίος της συστήθηκε ως υπάλληλος της ΔΕΔΔΗΕ και της ανέφερε ότι είναι δικαιούχος Power Pass το οποίο θα λάμβανε σε τρεις δόσεις των 265 ευρώ η καθεμία.

Πώς άδειασε τον λογαριασμό του θύματος

Για να πιστωθεί το υποτιθέμενο ποσό, ο άνδρας έστειλε στην γυναίκα έναν υπερσύνδεσμο ο οποίος τη μετέφερε σε ένα περιβάλλον που προσομοίαζε με αυτό της Εθνικής Τράπεζας, όπου η παθούσα καταχώρησε στα στοιχεία της κάρτας της, γνωστοποιώντας παράλληλα στον δράστη τους κωδικούς OTP που λάμβανε στο κινητό της.

Με αυτό τον τρόπο ο δράστης απέκτησε πρόσβαση στον λογαριασμό της γυναίκας, η οποία αντί να λάβει χρήματα, είδε να κάνουν φτερά, οι καταθέσεις της, ύψους, 9.537 ευρώ.

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό του δράστη είναι σε εξέλιξη.