Μέλη συμμορίας ενός Τούρκου αρχιμαφιόζου φέρεται να είναι τα 6 θύματα της δολοφονικής επίθεσης χθες το απόγευμα στη Λούτσα.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ πρόκειται για τον γνωστό στις τουρκικές Αρχές και όχι μόνο, Μπαρίς Μπογιούν που είναι αρχηγός της μαφιόζικης εγκληματικής ομάδας γνωστή ως «Ντάλτον».

Ο Μπαρίς Μπογιούν φέρεται να κρύβεται κάπου στην Ιταλία ενώ κάποιες αναφορές κάνουν λόγω ότι έχει συλληφθεί στη γειτονική χώρα.

Ο Τούρκος αρχιμαφιόζος Μπαρίς Μπογιούν

Εκτελέσεις, εμπόριο ναρκωτικών και ξέπλυμα

Το όνομα του Μπάρις Μπογιούν ήρθε στο προσκήνιο όταν αποκαλύφθηκε ότι ήταν ο εγκέφαλος της δολοφονίας του Μαυροβούνιου μαφιόζου Γιόβαν Βούκοτιτς, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε ένοπλη επίθεση στο Σισλί της Κωνσταντινούπολης.

Η εγκληματική ομάδα που ηγείται ο Μπαρίς Μπογιούν θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες αλλά και πιο επικίνδυνες εγκληματικές ομάδες της Τουρκίας

Η ομάδα «Ντάλτον» έχει αναπτύξει δράση στα Βαλκάνια, στη Γαλλία και άλλες χώρες της Ευρώπης.

Δραστηριοποιείται κυρίως στο εμπόριο και τη διακίνηση ναρκωτικών, στο λαθρεμπόριο όπλων, στη διακίνηση μεταναστών, στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος αλλά και στην εκτέλεση πληρωμένων συμβολαίων θανάτου.

Μάλιστα σύμφωνα με αναφορές στα τουρκικά ΜΜΕ ο Μπαρίς Μογιούν καταζητείται ως ο κύριος υπεύθυνος για πολλές δολοφονίες που έχουν διαπραχθεί στην Τουρκία και την Ευρώπη.

Η επίθεση στη Λούτσα

Το σκηνικό της αιματηρής επίθεσης στην οδό Ακροπόλεως στην Αρτέμιδα

Μιλώντας στο MEGA και στην εκπομπή «Live News» ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, αναφέρθηκε στις έρευνες που διεξάγουν οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφαλείας Αττικής για το συμβάν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η αστυνομία εντόπισε το σπίτι που διέμεναν τα θύματα της δολοφονικής επίθεσης και είναι κοντά στο σημείο της εκτέλεσης.

Όπως ανέφερε, η ΕΛ.ΑΣ. έχει καθαρή εικόνα ότι η χθεσινή εκτέλεση εντάσσεται στη διαμάχη δύο τουρκικών συμμοριών διακίνησης ναρκωτικών με βάση τους να είναι κυρίως η Κωνσταντινούπολη. Επίσης, είχαν επεκταθεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως είναι η Γαλλία.

Το μακελειό στη Λούτσα δείχνει να συνδέεται με μία δολοφονία που είχε γίνει προ ολίγου μηνών στην Γκρενόμπλ της Γαλλίας και είχε σκοτωθεί ηγετικό στέλεχος της αντίπαλης συμμορίας. Μάλιστα, σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες κάποια από τα άτομα που σκοτώθηκαν στην Αρτέμιδα ήταν δράστες της δολοφονίας στην Γκρενόμπλ. Δηλαδή πρόκειται για πράξη αντεκδίκησης.