Σε συνέντευξη του, ο Παύλος Μαρινάκης μίλησε σχετικά με τις καταστροφές που άφησε πίσω της, η κακοκαιρία Daniel, αλλά και για τα μέτρα προσωρινής και συνολικής στήριξης των ζημιών που έχουν γίνει στις πληγείσες περιοχές.

Παράλληλα και σύμφωνα με πληροφορίες του ΟΤ, την Τρίτη 12 ή την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει στις Βρυξέλλες, συνοδεία αρμόδιων υπουργών επιδιώκοντας να διεκδικήσει οικονομικό πακέτο βοήθεια των νοικοκυριών, αγροτών και επιχειρήσεων της Θεσσαλίας που καταστράφηκαν από την κακοκαιρία Daniel.

Μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή των Δημήτρη Κοτταρίδη και Νίνας Κασιμάτη, ο κ. Μαρινάκης είπε ότι εκφράζει τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και τη συμπαράστασή της κυβέρνησης στους πολίτες που δοκιμάστηκαν και συνεχίζουν και δοκιμάζονται «σε ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο που δεν έχει καταγραφεί ξανά στην ιστορία όπως λένε οι επιστήμονες.  Αυτό που πέρασαν και συνεχίζουν και περνούν οι συμπολίτες μας δεν έχει προηγούμενο, άνθρωποι που για πολλές ώρες αγωνιούσαν και συνεχίζουν να αγωνιούν, δοκιμάστηκαν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες».

«Αυτό χρωστάει το κράτος, οφείλει να κάνει το κράτος»

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα στήριξης σημείωσε ότι «όπως συνέβη στις προηγούμενες περιπτώσεις πολύ μικρής έκτασης έτσι θα συμβεί και τώρα, είναι μια προσωπική δέσμευση του πρωθυπουργού, δε θα μείνει κανένας αβοήθητος.

Άμεσα θα ανακοινωθούν μέτρα προσωρινής και συνολικής στήριξης και αποκατάστασης όλων των ζημιών είτε αφορά υποδομές, είτε αφορά δρόμους, είτε αφορά γέφυρες, είτε αφορά αγροτικές εκτάσεις, αποζημιώσεις επαγγελματιών. Αυτό χρωστάει το κράτος, οφείλει να κάνει το κράτος, είναι κάτι πολύ δύσκολο είναι κάτι πολύ σημαντικό και θα συμβεί».