Στους 4 ανήλθαν οι νεκροί από το σοκαριστικό τροχαίο που σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης προς Ευζώνους, στο 522ο χλμ., στον Δήμο Παιονίας Κιλκίς.

Σύμφωνα με πληροφορίες το δυστύχημα συνέβη όταν δυο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν με τουριστικό λεωφορείο από τη Σερβία, στο οποίο επέβαιναν περίπου 70 άτομα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, 49 άτομα έχουν τραυματιστεί και έχουν μεταφερθεί με ασθενοφόρα στα νοσοκομεία του Κιλκίς και της Θεσσαλονίκης.

Πώς συνέβη

Γύρω στις 6.30 το πρωί, στο ύψος του χωριού Άσπρος, ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με λεωφορείο που ερχόταν από την άλλη κατεύθυνση, με αποτέλεσμα την εκτροπή του λεωφορείου και ανατροπή του σε παρακείμενο της οδού κανάλι βάθους 2,5 μέτρων, χωρίς νερό.

Στο τροχαίο ενεπλάκη και αυτοκίνητο που ακολουθούσε στην κατεύθυνση προς Ευζώνους.

Από το πρώτο ΙΧ ανασύρθηκαν 3 άτομα χωρίς τις αισθήσεις τους και ένα άτομο σοβαρά τραυματισμένο, το οποίος κατέληξε στη συνέχεια, ενώ δεν τραυματίστηκαν οι επιβαίνοντες στο δεύτερο ΙΧ.

Μεγάλη κινητοποίηση και του ΕΚΑΒ

Οι ιατροί του ΕΚΑΒ αναφέρουν σε ανάρτησή τους ότι «στο σημείο επιχειρούν 2 Κινητές Ιατρικές Μονάδες με 2 Ιατρούς και μεγάλος αριθμός συμβατικών ασθενοφόρων».

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το τροχαίο δυστύχημα

Ανακοίνωση για το τροχαίο δυστύχημα, που σημειώθηκε το πρωί στην Ε.Ο. οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης – Ευζώνων και στο οποίο έχασαν τη ζωή τους τέσσερα άτομα εξέδωσε η αστυνομική διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας.

«Σήμερα (10 Σεπτεμβρίου 2023) και ώρα 06.30 περίπου, στο 521ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης – Ευζώνων, Ι.Χ.Ε. όχημα που επέβαιναν 4 άτομα, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με τουριστικό λεωφορείο που επέβαιναν 81 άτομα και στη συνέχεια δεύτερο Ι.Χ.Ε. όχημα που επέβαινε αλλοδαπή γυναίκα με το ανήλικο παιδί της, συγκρούστηκε με το πρώτο Ι.Χ.Ε. όχημα, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό των 4 επιβαινόντων του πρώτου Ι.Χ.Ε. οχήματος και τη διακομιδή με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ 49 ατόμων που επέβαιναν στο λεωφορείο και των 2 επιβαινόντων του δεύτερου Ι.Χ.Ε. οχήματος, σε νοσοκομεία του Κιλκίς και της Θεσσαλονίκης. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Παιονίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.