Συνεχίζονται οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για το «έγκλημα» κατά τον απόπλου του Blue Horizon, από το λιμάνι του Πειραιά, με θύμα τον 36χρονο Αντώνη.

Το απόγευμα της Τετάρτης, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Ηράκλειο, μπροστά από το εν λόγω πλοίο, το οποίο τελικά ξεκίνησε το δρομολόγιο για Πειραιά με καθυστέρηση έξι περίπου ωρών –στις 02:30 τα ξημερώματα.

Συγκέντρωση στο Ηράκλειο για τον Αντώνη

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, εξαιτίας του φόβου πως η κινητοποίηση θα εκτραχυνόταν – όπως αναφέρει το ΑΠΕ, αποφασίστηκε να σηκωθεί ο καταπέλτης του πλοίου, με αποτέλεσμα κάποιοι από τους επιβάτες, που δεν είχαν προλάβει να επιβιβαστούν, να μην μπορέσουν να ταξιδέψουν προς τον προορισμό τους.

Το κάλεσμα συμμετοχής έγινε μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.

Οι πολίτες εκφράζουν εκφράζουν οργή και αγανάκτηση, ζητώντας την τιμωρία των ενόχων.

Από την κινητοποίηση στο Ηράκλειο

Στο λιμάνι του Ηρακλείου από τις 19:00 προχθές Τρίτη που ξεκίνησε η κινητοποίηση και διαμαρτυρία των πολιτών βρισκόταν ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Διαμαρτυρία και στον Άγιο Νικόλαο

Κινητοποίηση οργανώθηκε επίσης από πολίτες στον Άγιο Νικόλαο, τόπο καταγωγής του 36χρονου Αντώνη.

Με μεγάλη   συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία, οι διαδηλωτές απαίτησαν να μην υπάρξει συγκάλυψη «του νέου εγκλήματος».

Από τη συγκέντρωση στον Αγιο Νικόλαο

Καταστηματάρχες κατέβασαν τα ρολά, ενώ μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης, με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα όπως «Ακόμα ένα έγκλημα μάς γέμισε οργή, είτε με τα κέρδη τους ή με τη ζωή».

Η πορεία κατέληξε στο λιμάνι, όπου παιδιά συντοπιτών του αδικοχαμένου Αντώνη, πέταξαν λευκά τριαντάφυλλα, στη μνήμη του.

Λευκά τριαντάφυλλα για τον Αντώνη

Κινητοποίηση έγινε χθες και στο λιμάνι του Πειραιά.