Συνελήφθησαν ο καπετάνιος και το πλήρωμα του πλοίου Blue Horizon για την τραγωδία στο λιμάνι του Πειραιά, όπου ένας 36χρόνος βρήκε τραγικό θάνατο, προσπαθώντας να επιβιβαστεί στο καράβι που αναχωρούσε από τον Πειραιά με προορισμό το Ηράκλειο Κρήτης.

Την πλήρη ανατροπή στην υπόθεση έφερε η δημοσιοποίηση βίντεο που δείχνει μέλη του πληρώματος του πλοίου να διαπληκτίζονται και στη συνέχεια να σπρώχνουν και μάλιστα δύο φορές τον 36χρονο που προσπαθεί να επιβιβαστεί στο πλοίο με αποτέλεσμα ο άνθρωπος να πέφτει στη θάλασσα από όπου ανασύρθηκε μετά από λίγο νεκρός. Επιβάτες, από τους οποίους προφανώς ήρθαν στη δημοσιότητα και τα ανατριχιαστικά βίντεο, ακούγονται να φωνάζουν αντιδρώντας «τι κάνετε; Θα πνιγεί».

Στην ανάρτηση, την οποία έκανε επιβάτης που βρίσκεται πάνω στο πλοίο, αναφέρεται πως «Πριν λίγη ώρα. Έδιωξαν δύο φορές τον άνθρωπο από το καράβι για την Κρήτη και την τρίτη τον πέταξαν στη θάλασσα. Τελικά πνίγηκε. Με εντολή εισαγγελέα το καράβι γυρνάει πίσω στο λιμάνι».

Όπως έγινε γνωστό, αφού ολοκληρωθούν οι καταθέσεις των επιβατών και του πληρώματος, η εταιρεία θα αλλάξει το πλήρωμα και το πλοίο θα ξεκινήσει και πάλι για Κρήτη.