Στο περιθώριο της βράβευσης του από την Eredivisie για την προσφορά του στο ποδόσφαιρο το βράδυ της Δευτέρας, ο πάντα παρορμητικός Φαν Γκάαλ έριξε τη βόμβα. Στο Μουντιάλ του Κατάρ ο 72 ετών πολύπειρος προπονητής ήταν ο άνθρωπος που καθόταν στην άκρη του πάγκου του Εθνικής Ολλανδίας.

Η Οράνιε αποκλείστηκε στα προημιτελικά από τους Αργεντινούς, στη διαδικασία των πέναλτι σε ένα ματς που είχε πολύ ένταση, ξύλο, 16 κίτρινες κάρτες και ειρωνεία από τον Μέσι ο οποίος απευθυνόμενος στον Βουτ Βέγκχορστ του είπε «τι κοιτάς ρε βλάκα;». Σε όλα αυτά ο Φαν Γκάαλ προσθέτει τώρα και το δηλητήριο της αμφισβήτησης του αποτελέσματος.

Μιλώντας για το παιχνίδι, είπε: «Δεν θέλω να πω πολλά γι’ αυτό. Βλέποντας πως πέτυχε τα γκολ η Αργεντινή και πως εμείς, και πως κάποιοι αργεντινοί παίκτες ξεπέρασαν τα όρια και έμειναν ατιμώρητοι, θεωρώ πως το παιχνίδι ήταν προκαθορισμένο».

Φυσικά του ζητήθηκαν εξηγήσεις για το τι εννοεί «προκαθορισμένο». «Εννοώ αυτό που λέω. Ο,τι ο Μέσι έπρεπε να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής. Αυτό νομίζω, ναι».

Ο Φαν Γκάαλ αποκάλυψε επίσης πως στις 9 Αυγούστου υποβλήθηκε σε νέα επέμβαση λόγω του επιθετικού καρκίνου που έχει εμφανιστεί στον προστάτη και υπήρξαν επιπλοκές. «Πρέπει να ξεκουραστώ μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου. Τότε θα δούμε αν η επέμβαση πέτυχε το στόχο της. Γενικά νοιώθω καλά. Μόνο που λαχανιάζω όταν ανεβαίνω σκάλες ενώ πριν από δύο χρόνια δεν το έκανα».

Για τις πιο πολύτιμες στιγμές στη μακρόχρονη καριέρα του ο Φαν Γκάαλ είπε πως έχουν σχέση με τις δύσκολες αποφάσεις που έπρεπε να πάρει για το καλό της ομάδας αφήνοντας στο περιθώριο κάποιους παίκτες. «Πάντα είναι πολύ δύσκολο να τους το πεις. Όταν όμως αυτοί οι παίκτες λένε στον Τύπο μετά από δέκα χρόνια πως ο Φαν Γκάαλ είχε δίκιο τότε αυτό είναι το καλύτερο κομπλιμέντο που μπορεί να δεχτεί ένας προπονητής».