Η κακοκαιρία Daniel σφυροκοπά και τις Σποράδες προκαλώντας μεγάλα προβλήματα. Το μεσημέρι της Τρίτης απαγορεύθηκε η κυκλοφορία στο νησί της Σκιάθου, με μήνυμα από το 112.

«Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ απαγορεύεται η κυκλοφορία στο νησί της Σκιάθου λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων» αναφέρει το μήνυμα από το 112.

Ο δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας έχει κάνει αίτημα να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τις πρώτες πρωινές ώρες πραγματοποιήθηκε απάντληση υδάτων στις Βίγλες και στις Κουκουναριές όπου και απεγκλωβίστηκαν δύο γυναίκες.

Ο δρόμος προς Πλατανιά είναι κλειστός, ενώ έχει εγκλωβιστεί αυτοκίνητο χωρίς επιβαίνοντες.

Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων

Με απόφαση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας διακόπτεται προσωρινά, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (έντονη βροχόπτωση και μεγάλος όγκος νερού), η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο της Σκιάθου, μέχρι την ύφεση των καιρικών φαινομένων.

Προβλήματα υπάρχουν και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες των Σποράδων

Κανονικά εκτέλεσαν το πρωινό δρομολόγιο από Βόλο το Sporades Star της Seajets και το Εξπρές Σκιάθος της Hellenic Seaways μέχρι και τη Σκόπελο. Στην Αλόννησο, λόγω των καιρικών φαινομένων, θα επιχειρήσουν να προσεγγίσουν αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα μπορέσουν να πιάσουν λιμάνι.

Το Flying Dolplhin της Aegean δεν απέπλευσε λόγω απαγορευτικού, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Το πρωινό δρομολόγιο από Μαντούδι – Σποράδες του SAOSNISO ακυρώθηκε λόγω καιρού, ενώ για το μεσημεριανό θα υπάρξει νεότερο δελτίο μετά τις 12:00 το μεσημέρι.